Pretraga

‘Obećavali su nam izgraditi novu školu, no i dalje nisu. Tjelesni imamo na drugom kraju grada’

A- A+

Iako je ove jeseni konačno trebala biti izgrađena nova zgrada Hotelijersko-turističke škole u Zagrebu, to se nije dogodilo. Zašto, pitali smo Gradski ured za obrazovanje, no njihov odgovor nismo uspjeli dobiti. Učenici sada na tjelesni putuju tramvajem jer im je škola u centru, a tjelesni imaju na Velesajmu.

Olya Kuzovkina, Unsplash

Naravno da nam nisu izgradili novu školu, rekla nam je ironičnim tonom ogorčena učenica zagrebačke Hotelijersko-turističke škole.

Budući hotelijersko-turistički tehničari i maturanti jezične gimnazije te eksperimentalnog programa turističke gimnazije (koji se više ne upisuje) nastavu sada slušaju u zagrebačkoj Frankopanskoj ulici, kraj kazališta Gavella.

No prostor škole odavno nije prikladan za odvijanje nastave pa je grad školi već odavno obećao izgraditi novu zgradu.

Nastava na nekoliko lokacija u gradu

Prošle školske godine, zbog radova na preuređenju kazališta, bilo im je još i gore pa su nastavu tako slušali na nekoliko lokacija u gradu.

Izdvojeni članak

Početna oprema maturanta: Kako preživjeti završni razred srednje škole

– Poteškoće s prostorom Hotelijersko-turističke škole su zaista veliki i već dugo traju, no nadamo se da će one biti riješene u idućoj školskoj godini kad je predviđeno preseljenje škole u novoadaptirane prostore na Botićevom trgu, rekla je prošle godine za 24sata tadašnja ravnateljica škole, mr. sc. Marija Rašan-Križanac.

Da će nova zgrada škole biti gotova, bio je tada uvjeren i pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

– Vezano uz završetak radova i preseljenje Hotelijersko-turističke škole obavještavamo vas kako je izvođenje radova na rekonstrukciji prostora na Trgu Luke Botića za potrebe Hotelijersko turističke škole u tijeku. Izvođač je uveden u posao 16. svibnja 2018. godine, a ugovoreni rok završetka radova je 12 mjeseci – izjavio je lani Lovrić.

Gdje je zapelo?

No do preseljenja očito nije došlo.

Gdje je zapelo s izgradnjom nove zgrade, pokušali smo doznati od škole, koja najvjerojatnije ni ne zna odgovor na to pitanje.

Odgovore smo zato potražili u Gradskom uredu te ćemo ih objaviti čim ih dobijemo.

Sati tjelesnog, sat putovanja, pa ostatak nasatave…

Izdvojeni članak

Škola koja dogodine slavi 200. rođendan dobiva ultramodernu zgradu: Evo kako će izgledati

Učenici su zasad prisiljeni na tjelesni putovati na drugi kraj grada, što im oduzima dodatnih sat vremena.

– Škola nam je u Frankopanskoj, a tjelesni u dvoranama na Velesajmu. Ako smo ujutro tjelesni imamo poslije škole, a ako smo popodne, imamo ga prije nastave. Da bi stigli na vrijeme, imamo školski sat pauze. Kad smo ujutro u školi imamo 45 minuta da stignemo do Velesajma, a kad smo popodne nakon tjelesnog imamo prazan sat da stignemo u školu – ispričala nam je jedna od učenica.

Da nastava tako funkcionira jer nemaju drugog izbora, potvrdila je lani i ravnateljica.

A do kada će? Nadamo se da barem u Gradu znaju odgovor na to pitanje.