Pretraga

Ocjenjujemo kavu: projekt Coffee Fever

A- A+

Zanma vas gdje popiti ukusnu kavu po pristupačnoj cijeni? U kojim je kafićima dozvoljeno pušenje i koji imaju WiFi, kada je koja akcija. Ove i slične informacije od sada su vam dostupne na Facebook stranici, Twitteru, blogu i YouTube kanalu u sklopu projekta Coffee Fever. U projektu sudjeljuje osam studenata novinarstva na Fakultetu političkih znanosti, među kojima je i autorica ovog teksta.

Trebali smo ideju za projekt na kolegiju Odnosi s javnošću i novi mediji.
Sastali smo se i razmišljali o nečemu što bi moglo zanimati što veći broj ljudi. Cilj nam je uključiti, ne samo jednu, nego više ciljanih skupina. Tako se Marko Hadjur dosjetio kave jer je to jedna od rijetkih stvari koja obuhvaća i stare i mlade.

Tko sudjeluje i što radimo?

Kristina Ilić, Matea Ivančić, Suzana Erbežnik, Marko Hadjur, Marina Harapin, Ana-Marija Crnica, Nino Kuže i Andrea Barać sudjeluju u Coffee Feveru. Odlučili smo uputiti građane Zagreba gdje mogu popiti kavu, a da ne požale na svaku plaćenu kunu. Uz ocjenu kave, objavljujemo ono što većinu zanima, npr. cijenu, da li je dozvoljeno pušenje, postoji li WiFi, terasa za sunčane dane, atmosferu, dojmove o osoblju i sl. Uz sve informacije objavljujemo slike interijera koji igraju velik faktor u odabiru kafića.

Vodila nas je ta misao kako većina osoba stalno odlazi u iste kafiće i nakon nekog vremena, kada se odluče posjetiti drugi objekt, ne znaju gdje otići. Još je nezgodnije turistima i studentima koji dolaze studirati u Zagreb i nemaju nikakve informacije o kvalitetnim i ugodnim mjestima s ukusnom kavom.

Kako smo s različitih smjerova, spojili smo znanja iz televizije, odnosa s javnošću i novih medija pa smo odlučili, ne samo pisati na Facebook stanici, već snimati priloge, montirati, obuhvatiti i blog i Twitter te odrađivati besplatan PR za zagrebačke kafiće koji su to zaslužili.

Twitter slijedi sve Facebook postove. Na blogu objavljujemo intervjue sa slavnim osobama i sve zanimljivosti vezane uz kavu.

Za YouTube smo snimili promo spot, koji uskoro trebamo objaviti, a planiramo snimati i razne skečeve o pripremi kave i Hrvate kako uživaju u druženju uz kavu.

Planovi za budućnost

U početku smo bili za to da se projekt odradi u roku od tri mjeseca, koliko je potrebno za već naveden kolegij, ali su profesori bili oduševljeni našim planom rada i samom idejom pa smo odlučili proširiti područje djelovanja na cijelu Hrvatsku. Što znači da planiramo proširiti prvotni sastav i prevoditi stranice na strane jezike kako bi bili dostupniji turistima.

Za kraj se želimo zahvaliti kolegama s Agore koji su nam osmislili logo.