Pretraga

Studentski projekt koji okuplja sve kavoljupce

A- A+

Studenti novinarstva na FPZG-u koji su osnovali Coffee Fever su dokaz kako običan studentski projekt može opstati i nakon završetka preddiplomskog studija i može prerasti u ozbiljan posao.

Prvotni sastav studenata koji su radili na projektu Coffee Fever brojio je osam članova, a danas su s projektom nastavili samo Marko Hadjur i Suzana Erbežnik. Kako su shvatili da im treba pomoć, pridružili su im se prijatelji Božena Krevzelj i Gordan Perić.

Projekt je bio uvjet za prolaz kolegija Odnosi s javnošću i novi mediji te je profesor Domagoj Bebić isticao kako imaju potencijala nastaviti s tim i nakon završetka semestra.

Izdvojeni članak

Ocjenjujemo kavu: projekt Coffee Fever


www.facebook.com

Recenzije kave po cijeloj Hrvatskoj

Ono što se od ovog projekta očekivalo je snalaženje u svijetu PR-a putem online medija. Marko je došao na ideju da pišu o kavama koje se poslužuju u kafićima po Zagrebu. Osim ocjene kave, objavljuju atmosferu, uslugu, dostupnost WiFi-a, je li dozvoljeno pušenje i sve bitno za ugodno ispijanje kave u kafićima.

Dolaskom ljeta i razlazom početnih osam studenata koji su sudjelovali na projektu, Marko i Suzana su uključili prijatelje Boženu i Gorana te su obišli i ocijenili kafiće u preko 20 gradova po Jadranu.

Na Facebook stranici su skupili preko 900 lajkova i krenuli su s nagradnim igrama gdje su poklanjali manikuru, masaže, frizuru i depilaciju.

www.facebook.com

Interes medija

Od samog početka projekta mediji su pokazali veliki interes za njih. Iza sebe imaju snimljenu reportažu i nekoliko intervjua. Iznenađeni svojim uspjehom odlučili su ozbiljnije krenuti s poslom.

Nakon što su obišli 200 lokacija po Hrvatskoj, objavili su listu 25 najboljih kafića u Zagrebu. Trenutno rade na planiranju suradnji s nekim najpopularnijim zagrebačkim kafićima, što će im donijeti i financijsku dobit, a već su imali ponude za oglašavanje na njihovom blogu.

Na blogu objavljuju intervjue sa slavnim Hrvatima, razne recepte i sve zanimljivosti vezane uz kavu.