Pretraga

Od sada i na Instagramu možete pisati statuse: ‘Ljudima se sviđa lagan i jednostavan način dijeljenja misli’

A- A+

Ovih dana vjerojatno ste primijetili novitet na Instagramu koji je stigao i na hrvatsko tržište. Kada otvorite inbox na Instagramu, na vrhu ćete ugledati novu značajku ‘Instagram Notes’. Iako je Instagram mreža koja voli fotografije i videozapise, sada je fokus na tekstu. Svojim pratiteljima tako možete poslati poruku, odnosno status do 60 znakova.

mobitel notes

Nova opcija na Instagramu | foto: Pixabay, screenshot Meta

Još jedan novitet osvanuo je na Instagramu. Kada uđete u inbox, tamo nećete pronaći samo poruke, već i takozvane ‘Instagram Notes’. Na vrhu ćete vidjeti nešto što bismo mogli povezati sa statusima na Fejsu koji već dugo nisu popularni. U ‘Notes’ možete pisati tekst ili stavljati emojije, i to samo do 60 znakova, piše Meta.

Svoje misli tako možete podijeliti svojim ‘pratiteljima koje i vi pratite’ ili ‘bliskim prijateljima’. ‘Notes’ ostaje na mreži 24 sata, a na njih možete i odgovarati drugima. To će biti vidljivo samo osobi koja je postavila status, a ne svima.

Izdvojeni članak
djevojka skida majicu

Fejs i Instagram više neće brisati fotke sa ženskim bradavicama? Evo tko je tomu ‘kumovao’

– Ljudima se sviđa lagan i jednostavan način dijeljenja onoga što im je na umu. Od traženja preporuka ili dijeljenja onoga što planirate raditi, ‘Notes’ daje ležeran i spontan način za izražavanje i povezivanje s drugima, kazali su iz Mete.

Svoju bilješku u bilo kojem trenutku možete obrisati ili samo promijeniti. U nju ne možete uklopiti nikakvu fotografiju ili video, već sam tekst. Neki su ‘Notes’ uvidjeli kao priliku da napišu kako su objavili novu fotografiju, dok drugi znaju dijeliti ležerne poruke, što im je na umu tog trenutka i slično. Osim s Facebookom, ‘Instagram Notes’ povezuje se i s Twitterom. Hoće li ‘Instagram Notes’ doživjeti popularnost koju su imali Twitter i Facebook statusi, vrijedi pričekati.