Pretraga

[OGLASNA PLOČA] Provjeri kud te vodimo ovaj tjedan

A- A+

Prošlo je tjedan dana otkako smo krenuli s novom rubrikom Oglasna ploča. Novi tjedan donosi nova događanja, a na vama je da odaberete neki od njih.

Zagrebdox foto:zagrebox

Ovaj vam tjedan donosimo raznolika događanja iz zagrebačkog društvenog života pa ako se slučajno ovih dana tamo, nikako ne propustite između ostalog i ovo:

(21.2. – 28.2.2016.)

Najpoznatiji festival dokumentarnog filma ZagrebDox održava se u dvoranama Cineplexxa u Centru Kaptol. Na Doxu će biti prikazano 160 filmova domaće i strane produkcije u 17 različitih programa. Ako si ljubitelj vrsnih dokumentarnih filmova pravac u Kaptol. Cjelokupni program koji se odvija u četiri dvorane nalazi se na službenim stranicama festivala.

(Utorak – petak, 23. – 26.2.2016.)

Povodom proslave Dana Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu svim zainteresiranima omogućen je obilazak knjižnice u skupinama sa stručnim vodstvom u trajanju od dva sata. U terminima u 10, 13, 15, i 17 sati u organiziranom obilasku posjetitelji će imati prilike vidjeti zbirku građe posebne vrste koja se sastoji od najstarijih hrvatskih knjiga i rukopisa, Referntnoj zbirci, čitaonicama, ulaznoj zbirci i mnogim drugim prostorijama popularnog NSB-a. Za obilazak knjižnice potrebno se ranije prijaviti na mail adresu, a cijeli program Otvorenih vratiju možete pogledati na službenim stranicama knjižnice.

(Subota, 27.2.2016.)

Ukoliko ste ljubitelji drum&bass-a Bipiem vas po treći put poziva u KSET na koncert gdje možete uživati u ritmovima junglea i robotskih zvukova neura. Za dobre ritmove drum&bass-a pobrinut će se već uigrani Bipiem-ovci Frenkyboy, Ante Mucic M, LucyLyu i Bono. Upad uz obavezno predočenje KSET-ove članske iskaznice iznosi 15 kuna.

(Petak, 26.2.2016.)

LANA/JERKO/BOGUS BRAINZ : Nakon višemjesečnog izbivanja u Rockstar u Preradovićevu 26 vraćaju se Jerko i Lana. Kažu da ih navodno dugo nije bilo jer je Matija zaboravio, a ne jer su loši. Lana i Jerko su DJ tandem koji je zaslužan za slušaone poput Junkfood forever- bedtime whenever, Burn shit i Gnarl life u Rokici, Spunku i Mediki na kojima su puštali kalifornijski Lo fi i Njujorški novi val. Za svoj su rad dobili komentare poput ‘Ova stvar je već bila’, ‘Aj sad neku koju znaju ljudi’, ‘ Stišaj malo iza’ i ‘Jel imate šta Thee Oh Sees?!’.

(Subota, 27.2.2016.)

Kako to jednom mjesečno biva u zagrebačkom HNK-u, tako je i ovu subotu organizirano razgledavanje zagrebačkog HNK-a s glumcima Drame. Grupe s najviše 15 ljudi imaju prilike obići mjesta u kazalištu inače zatvorena za publiku. Hodnici, podzemni prolazi, garderobe, baletne dvorane, i pozornica samo su neka od mjesta koja su dodatno začinjena pričama i iskustvima voditelja – glumaca. ‘Tajna povijest kazališta’ otkriva sve skrivene tajne iza kulisa najveće kazališne kuće u Zagrebu, a razgledavanje traje od 11 do 15 sati. Svaka nova grupa u svoje razgledavanje ulazi na puni sat. Cijena ulaznice je 25 kuna. Djeca do 14 godina uz pratnju roditelja ne plaćaju ulaz.