Pretraga

Osvoji laptop i fotoaparat na natječaju Cijepljenjem protiv raka i HPV-a

A- A+

Kako bi se podigla svijest o infekciji humanim papilomavirusom (HPV) i besplatnom cijepljenju protiv HPV-a, Hrvatski zavod za javno zdravstvo u suradnji s Ministarstvom zdravlja, MZOS-om, HZZO-om i Agencijom za odgoj i obrazovanje organizira natječaj ‘Cijepljenjem protiv raka – cijepljenjem protiv HPV-a’ u kojem se nagrađuje najbolja srednjoškolska infografika. 

Ovim se natječajem želi uključiti mlade ljude u samu kampanju i potaknuti ih da na originalan i kreativan način prikažu svoje mišljenje i izraze svoj stav o
ovoj temi. Najbolja infografika na temu HPV-a bit će nagrađena prijenosnim računalom i fotoaparatom. 

Izdvojeni članak

Odlične vijesti: Besplatno cjepivo protiv HPV-a za sve učenike prvih razreda srednje škole

Nagrađuju se najinformativnije i najoriginalnije infografike 

Predmet natječaja je izrada informativne, originalne i edukativne Infografike za provedbu kampanje ‘Cijepljenjem protiv raka – Cijepljenjem protiv HPV-a’, a stručno povjerenstvo ocjenjuje kreativnost dizajna i ideje, ali i točnost i utjecaj same poruke. 

Kako je humani papilloma virus uzročnik najčešće spolno prenosive bolesti, a njime mogu biti zaraženi i muškarci i žene važno je informirati i osvijestiti mlade ljude oko besplatnog cjepiva već u najranijoj tinejdžerskoj dobi. Prema nekim podacima, lani se pretprošle godine cijepilo tek nešto više od 700 djevojčica, a od sada je cjepivo dostupno i za dječake.

Učenici srednjih škola koji su zainteresirani za ovaj natječaj moraju biti podijeljeni u timove s najviše desetero učenika uz dva suradnika iste srednje škole.

Izdvojeni članak

U Hrvatskoj se rijetko tko drži apstinencije, a sve veći broj mladih je pozitivan na HPV

Bogate nagrade za škole i učenike 

Svi radovi moraju biti poslani do 16. svibnja na mail adresu [email protected] uz koji ravnatelji prijavljenih škola moraju ispuniti dodatni prijavni obrazac prijavni obrazac koji je dostupan na službenim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Ono što je još važno da znate da cijela infografika mora imati svoj naziv, a ujedno mora biti napisana na hrvatskom jeziku. Na stranicama HZJZ-a 20. svibnja stručno će povjerenstvo objaviti pobjednike najbolje infografike što znači da će škola pobjedničkog projekta biti nagrađena prijenosnim računalom i fotoaparatom, a učenici pojedinačno osvojiti će prigodne nagrade i diplome. Više informacija i pravila o nagradnom natječaju pročitajte ovdje.