Pretraga

Otkrijte fizičke razlike pušača i nepušača te video nakon kojega ćete baciti cigarete

A- A+

Cigarete predstavljaju jednu od najraširenijih ovisnosti iako u posljedenje vrijeme sve više pušača odlučuje prestati s tom nezdravom i nadasve skupom navikom. Britanska klinika HealthExpress napravila je vrlo zanimljiv korak u nastojanju da što više ljudi potakne na prestanak pušenja. Kroz Londonske ulice angažirali su ‘zombije’ koji su prolaznicima zorno predočili posljedice konzumiranja cigareta. Također pogledajte kako izgleda tijelo nepušača u usporedbi s pušačem.

Foto: Screenshot YouTube

U prošlosti su cigarete služile kao znak glamura, dok se danas duhanski proizvodi smatraju luksuzom te usmrćuju sve veći broj ljudi. Cigarete predstavljaju najrašireniju ovisnost među svjetskom populacijom, ali na svu sreću u posljednje vrijeme mnogi ovisnici odlučuju iste baciti. Kod nekih okorjelih pušača do te odluke dođe zbog zdravstvenih problema ili jednostavno zbog tanjih novčanika.

Izdvojeni članak

Mladi o cigaretama i alkoholu: Dobne granice se nitko ne pridržava

U naumu da pomogne što većem broju dugogodišnjih konzumenata duhanskih proizvoda, britanska klinika HealthExperss angažirala je 30-ak glumaca koji su ulicama Londona maskirani u ‘zombije’ plašili prolaznike posljedicama koje ostavljaju cigarete.

Kroz londonske ulice prerušeni glumci su upozoravali prolaznike te im dijelili letke s korisnim informacijama. Maske koje su angažirani nosili zorno prikazuju neke od posljedica pušenja, primjerice rak grla i povlačenje zubnog mesa. Gledajući fotografije i snimku, shvatit ćete koliko su ti ‘zombiji’ izgledali zastrašujuće, stoga zamislite kako su reagirali prolaznici koji su ih uživo vidjeli.

Kroz ovu kampanju, stanovnicima Londona se cijeli listopad nude besplatne konzultacije vezane uz ovisnost o cigaretama, a u videu ispod pogledajte kako su ti ‘zombiji’ izgledali.

Vjerojatno znate da duhanski proizvodi utječu na vaš izgled, no utisak je puno jači kada se direktno susretnete s vidljivim posljedicama. Cigarete oštećuju apsolutno svaki dio čovjekova tijela, a evo kako se razlikuje fizički izgled pušača od vanjštine nepušača.

Tijelo pušača (lijevo) i nepušača (desno)