Pretraga

Otkrijte kakav je prosjek u srednjoj imala novoizabrana predsjednica

A- A+

Vijest o izboru Kolinde Grabar Kitarović na mjesto predsjednice Hrvatske, stigla je i do njene srednje škole u Los Alamosu, koja se nalazi u saveznoj državi New Mexico. Štoviše sadašnji ravnatelj njene škole Eugene Schmidt izjavio je kako je ponosan što je njihova bivša učenica izabrana za predsjednicu tako važne zemlje, kao što je Hrvatska. Spomenuo je i njen prosjek ocjena, koji je bio 3,9.

Izvor: Los Alamos Yearbook / Novoizabrana predsjednica u školskom godišnjaku 1986-te i danas

Novoizabrana predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, četvrti je razred srednje škole završila u Los Alamosu, u saveznoj američkoj zemlji New Mexico. Vijest o njenom izboru, brzo je stigla i do tamošnjih medija pa je televizija KOAT, napravila i video prilog o ‘maturantici iz Los Alamosa’.

Izdvojeni članak

Ivo Josipović se vraća kao omiljeni profesor na Pravni fakultet

Prilog su otvorili podatkom, koji je kao prvi naglasila i većina ostalih stranih izvjestitelja, da je ona prva predsjednica na čelu Hrvatske.

– Kolinda je u našoj školi maturirala 1986. Jako smo ponosni na sva njena postignuća, njen rad za NATO i obnašanje dužnosti ministrice vanjskih poslova Republike Hrvatske. Želimo joj sreću na njenoj novoj dužnosti, izjavio je ravnatelj škole Eugen Schmidt.

Kada je riječ o vezi novoizabrane predsjednice sa Sjedinjenim Američkim Državama, obnašala je i dužnost hrvatske veleposlanice u toj zemlji.

Ravnatelj Schmidt je dodao i kako je Grabar – Kitarović bila vrlo radoznala kao učenica i željela upoznati sve američko te završila razred s prosjekom 3,9. U Sjedinjenim Državama postoje dva sustava ocjenjivanja odnosno jedan do 4,0, a drugi istovjetan našem dakle do 5,0.

Međutim ravnatelj nije naglasio o kojem se radilo, tada kada je Kolinda s 1985. na 1986. pohađala četvrti razred, tako da ne znamo je li bila vrlo dobra ili odlična. Sama Grabar – Kitarović nije komentirala u tijeku kampanje, a ni poslije ovo pitanje.

Uz veliku borbu američkih novinara s predsjedničinim prezimenima, treba reći da se u kratkom prilogu nisu bavili Kolindinim političkim backgroundom, nego su samo naglasili osnovne podatke iz izborne noći, dodavši već spomenutu vezu nje i Los Alamosa.