Pretraga

Ivo Josipović se vraća kao omiljeni profesor na Pravni fakultet

A- A+

Nakon pet godina provedenih na dužnosti Predsjednika Hrvatske, Ivo Josipović se vraća na poziciju redovitog profesora Pravnog fakulteta. Osim predmeta Kazneno procesnog prava koji je redovito predavao od
1985. godine, vodio je izborne kolegije Međunarodno kazneno pravo i
Prekršajno pravo.

Foto: Tomislav Bušljeta / Ured Predsjednika RH

Izdvojeni članak

Josipović ima pravo 15 dana nakon primopredaje zatražiti povratak na Pravni fakultet

Iz ureda Predsjednika potvrdili su da se po završetka mandata Ivo Josipović vraća na Pravni fakultet te da je već poduzeo pravne korake u vezi toga. Predsjednički mandat ističe dan nakon predaje dužnosti Kolindi Grabar-Kitarović 18. veljače, što bi značilo da će se profesor Josipović priključiti radu fakulteta u drugom semestru.

–  Josipović je bio vrhunski profesor. Uvijek korektan i na vrijeme, a trudio se davati zanimljive odgovore na studentska pitanja radi čega je osvojio simpatije brojnih studenata, kazao nam je njegov bivši student Daniel kojem je Josipović predavao Kazneno procesno pravo na trećoj godini. 

Josipović je fakultet upisao 1976. da bi četiri godine kasnije
diplomirao s prosjekom ocjena 4.5., a diplomirao je i kompoziciju na
Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu. Na postdiplomskom studiju
Kaznenih znanosti magistrirao je 1985, a doktorirao je 1994. na temu ‘Pravo o uhićenju i pritvoru u kaznenom procesnom pravu‘. Tijekom studija bio je urednik lista Pravnik, koji je među ostalima, osnovao Ivica Račan.  Osim na Pravnom fakultetu, predavao je na FOI-u, Ekonomiji u Zagrebu, Političkim naukama u Beogradu.

Njegova suprugra Tatjana Josipović na Pravnom fakultetu radiod 1987. godine, a drži katedru Građanskog prava. Doktorirala je na temu ‘Sustavi publiciranja prava na nekretninama kao temelji zaštite povjerenja u pravnom prometu‘.