Pretraga

Otvoren natječaj za upis u policijsku srednju školu: Krećete od 3. razreda, evo koje uvjete treba zadovoljiti

A- A+

Nakon deset godina lani je u Hrvatskoj ponovno vraćeno dvogodišnje srednjoškolsko zanimanje policajac. U policijsku srednju školu, za koju je natječaj raspisan ovih dana, mogu se upisati učenici koji su već završili prva dva razreda četverogodišnje ili petogodišnje srednje škole.

policijska škola

Screenshot: YouTube

Policijska škola raspisala je natječaj kroz koji se u 3. razred Policijske škole ‘Josip Jović’ upisuje 100 učenika za stjecanje strukovne kvalifikacije za zanimanje policajac/policajka MUP-a i 25 učenika za potrebe Ministarstva pravosuđa i uprave.

Mogu se prijaviti samo oni koji su već završili dva razreda redovne srednje

Svi zainteresirani srednjoškolci koji zadovoljavaju uvjete, od 21. lipnja do 1. kolovoza 2022. godine mogu se prijaviti na natječaj, kojim će steći kvalifikaciju za obavljanje policijskog posla.

Srednjoškolci hrvatski državljani koji se žele upisati u 3. razred Policijske škole ‘Josip Jović’ moraju zadovoljiti sljedeće uvjete:

 • imati završen drugi razred srednjoškolskog obrazovanja razine kvalifikacije 4.2 za školu u četverogodišnjem trajanju (četverogodišnje ili petogodišnje srednje),
 • ostvaren najmanje dobar opći uspjeh u 1. i 2. razredu,
 • imati ocjenu ‘uzoran’ iz vladanja,
 • biti mlađi od 19 godina na dan početka obrazovanja (5. rujna 2022.),
 • imati posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost,
 • ispunjavati propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti,
 • biti osobno dostojni za obavljanje policijske službe i
 • ne biti član/članica političke stranke.
Izdvojeni članak

MUP traži 480 mladih koji žele postati policajci, pogledajte koje uvjete morate ispuniti

Kako će se izrađivati rang-lista?

Kako pojašnjavaju iz Policijske škole, rang-lista utvrđivat će se temeljem više kriterija, a u njih ulaze rezultati ostvareni u dosadašnjem školovanju, rezultati provjere psihičke sposobnosti, rezultati ostvareni na provjeri tjelesno-motoričkih sposobnosti, motivacijski razgovor, zdravstvena sposobnost kandidata i rezultat provjere osobne dostojnosti.

Kandidati/kandidatkinje koji se prijavljuju na natječaj dužni su priložiti:

 • popunjen obrazac prijave na natječaj u kojem je potrebno navesti podnosi li se prijava za Ministarstvo unutarnjih poslova ili Ministarstvo pravosuđa i uprave,
 • presliku svjedodžbi 1. i 2. razreda srednje škole,
 • dokaz o hrvatskom državljanstvu  i
 • dokaz o mjestu prebivališta.

Iz Policijske škole poručuju i da se oni koji ne podnesu pravovremenu i urednu prijavu ili ne ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja, neće smatrati kandidatom prijavljenim na natječaj. Prijave se šalju na adresu:

Ministarstvo unutarnjih poslova,
Uprava za ljudske potencijale
Sektor za razvoj i upravljanje ljudskim potencijalima
Ulica grada Vukovara 33, 10 000 Zagreb,s naznakom ‘za natječaj za upis učenika u III. Razred Policijske škole ‘Josip Jović’ u 2022./2023.

Kandidati će na provjere biti pozivani isključivo putem web stranice Ministarstva unutarnjih poslova, a planirani početak nastave je 5. rujna 2022. godine.

Uvjete natječaja detaljno možete proučiti u dokumentu ispod. Napomena, ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.60 MB]