Pretraga

MUP traži 480 mladih koji žele postati policajci, pogledajte koje uvjete morate ispuniti

A- A+

Ministarstvo unutarnjih poslova traži 480 mladih ljudi koji žele postati policajci. Prijave kreću 11. travnja i traju do 15. kolovoza ove godine, a poznati su i uvjeti koje morate ispuniti kako biste se prijavili na Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka.

Foto: Pixabay

Ako ste ikada željeli postati policajac ili policajka, sada imate priliku. Ministarstvo unutarnjih poslova u potrazi je za 480 mladih polaznika Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023. godini. Prijave kreću 11. travnja i traju do 15. kolovoza, no da biste se prijavili morate ispunjavati nekoliko uvjeta.

– Natjecati se mogu državljani i državljanke Republike Hrvatske pod uvjetom da ispunjavaju sljedeće uvjete: imati završenu srednju školu u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju; nemaju navršenih 28 godina na dan 19. rujna 2022. godine; imati posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost; ispunjavati posebno propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti; biti osobno dostojni za obavljanje policijske službe i da nisu članovi političke stranke, stoji na stranicama MUP-a.

Izdvojeni članak

[FOTO] Dok ste za laptopom, neki su u teškoj akciji: Ovako izgleda nastava budućih policajaca

Nakon što kandidati uspješno završe Program, radit će u MUP-u uz obvezni vježbenički staž u trajanju od šest mjeseci.

– Vježbenici/vježbenice koji zadovolje na vježbeničkom stažu dužni su najkasnije u roku od šest mjeseci od isteka vježbeničkog staža položiti državni stručni ispit i provesti najmanje pet godina na radu u Ministarstvu unutarnjih poslova, navodi MUP.

Kako se možete i gdje prijaviti te što vam je sve potrebno od dokumentacije, možete pogledati na poveznici.