Pretraga

MUP traži 480 mladih koji žele postati policajci, pogledajte koje uvjete morate ispuniti

A- A+

Ministarstvo unutarnjih poslova traži 480 mladih ljudi koji žele postati policajci. Prijave kreću 11. travnja i traju do 15. kolovoza ove godine, a poznati su i uvjeti koje morate ispuniti kako biste se prijavili na Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka.

Foto: Pixabay

Ako ste ikada željeli postati policajac ili policajka, sada imate priliku. Ministarstvo unutarnjih poslova u potrazi je za 480 mladih polaznika Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023. godini. Prijave kreću 11. travnja i traju do 15. kolovoza, no da biste se prijavili morate ispunjavati nekoliko uvjeta.

– Natjecati se mogu državljani i državljanke Republike Hrvatske pod uvjetom da ispunjavaju sljedeće uvjete: imati završenu srednju školu u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju; nemaju navršenih 28 godina na dan 19. rujna 2022. godine; imati posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost; ispunjavati posebno propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti; biti osobno dostojni za obavljanje policijske službe i da nisu članovi političke stranke, stoji na stranicama MUP-a.

Izdvojeni članak

[FOTO] Dok ste za laptopom, neki su u teškoj akciji: Ovako izgleda nastava budućih policajaca

Nakon što kandidati uspješno završe Program, radit će u MUP-u uz obvezni vježbenički staž u trajanju od šest mjeseci.

– Vježbenici/vježbenice koji zadovolje na vježbeničkom stažu dužni su najkasnije u roku od šest mjeseci od isteka vježbeničkog staža položiti državni stručni ispit i provesti najmanje pet godina na radu u Ministarstvu unutarnjih poslova, navodi MUP.

Kako se možete i gdje prijaviti te što vam je sve potrebno od dokumentacije, možete pogledati na poveznici.

MUP traži 480 mladih koji žele postati policajci, pogledajte koje uvjete morate ispuniti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap