Pretraga

Ovaj fakultet u Splitu dobio je više od 82 milijuna kuna za rekonstrukciju, evo kako će to unaprijediti njihovu znanost

A- A+

Na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu danas je svečano potpisan Ugovor o radovima na rekonstrukciji zgrada FGAG Split u sklopu EU projekta. Ukupna vrijednost projekta je preko 84 i pol milijuna kuna, a trebao bi završiti do 1. siječnja 2021. godine. Rekonstruirat će se postojeće građevine u Splitu, dograditi laboratorij u Žrnovnici te nabaviti nova znanstvena oprema.

Sveučilište u Splitu|foto: srednja.hr

U Amfiteatru splitskog FGAG-a danas je svečano potpisan Ugovor o radovima na rekonstrukciji zgrada FGAG Split u sklopu EU projekta „Implementacijom suvremene znanstveno-istraživačke infrastrukture na FGAG do pametne specijalizacije u zelenoj i energetski učinkovitoj gradnji KK.01.1.1.02.0027“ – skraćeni naziv projekta: INFRA FGAG.

Izdvojeni članak

Sveučilištu u Splitu odobreno 189.6 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava

Ukupna vrijednost cijelog projekta iznosi 84.513.801,36 kuna, a od toga se iz bespovratnih sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj financira  82.772.609,88 kuna. Projekt je započeo prije nešto više od godinu dana, 1. lipnja, 2018., a trajanje mu je predviđeno do 1. siječnja, 2021. godine.

Rekonstruiraju se postojeće zgrade i dograđuje laboratorij

Na današnjoj svečanosti potpisan je i Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji postojećih građevina FGAG (Zgrade A, B i C). Potpisali su ga naručitelj FGAG u Splitu te izvođač tvrtke ČULIĆ ELEKTRO CENTAR d.o.o.. Ugovor je potpisan u vrijednosti od 20.083.306,49 kuna (uključen PDV).

Osim rekonstrukcije postojećih građevina u Splitu, u sklopu projekta planira se dograditi laboratorij u Žrnovnici i nabaviti nova znanstvena oprema. Ostatak aktivnosti u sklopu projekta odnosi se na provedbu organizacijske reforme, promidžbu i vidljivost te upravljanje projektom i administraciju.

–  Ovakvi projekti nam pokazuju snagu Sveučilišta jer oni donose dobitak u pogledu prostornog uređenja i suvremene opreme fakulteta, a uz to su iznimno značajni i za čitavu splitsku akademsku i lokalnu zajednicu, kao i za državu u cjelini , staknuo je na svečanosti Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta u Splitu kazavši kako će poboljšanje uvjeta imati i veliki utjecaj na kvalitetu studiranja poručivši studentima da uče, napreduju i daju sve od sebe u ispunjavanju svojih obveza jer perspektiva na Sveučilištu postoji.

Projekt će podići kvalitetu znanstveno-istraživačke djelatnosti

Opći cilj projekta je organizacijskim reustrojem i unaprjeđenjem infrastrukture znanstveno-istraživačkog sektora FGAG Split doprinijeti razvoju znanstveno-istraživačke djelatnosti Sveučilišta u Splitu, te šire lokalne i regionalne zajednice Jadranske Hrvatske, s naglaskom na pametnu specijalizaciju u području ekološki prihvatljivih tehnologija, opreme i naprednih materijala te ekološki prihvatljivih prometnih rješenja. Provedbom projekta podići će se razina znanstveno-istraživačkih radova, projekata, inovacija i patentnih prijava u područjima zelene i održive gradnje, brige za okoliš te održivog planiranja inteligentnih gradova i transporta.
sveučilište u splitu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap