Pretraga

Potvrđeno više čelnika splitskih fakulteta, poznato i tko će zamijeniti nedavno preminulog dekana FESB-a

A- A+

Na protekloj sjednici Senata Sveučilišta u Splitu potvrđena su četvorica čelnika sastavnica tog sveučilišta, većinom kao vršitelji dužnosti. Tu će funkciju na FESB-u, čiji je dekan nedavno preminuo, preuzeti Branimir Lela.

sveučilište u splitu

Sveučilište u Splitu | Foto: Srednja.hr

Osim što je na posljednjoj sjednici Senata Sveučilišta u Splitu, kako smo pisali, imenovan novi prorektor, potvrđeni su i čelnici pojedinih sastavnica.

Kako su priopćili sa splitskog Sveučilišta, Senat je potvrdio Šimuna Bilokapića za dekana Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Splitu. Prije nekoliko mjeseci pisali smo da je za njegovo imenovanje trajao postupak dobivanja privole Nihil Obstat vatikanske Kongregacije za katolički odgoj, u skladu s, ističu, uobičajenom procedurom propisanom Statutom tog fakulteta.

Za vršitelja dužnosti dekana Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu potvrđen je Mile Dželalija, redoviti profesor na Odjelu za fiziku. Neno Torić na Senatu potvrđen za vršitelja dužnosti dekana Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu. Torić je inače  izvanredni profesor na Katedri za metalne i drvene konstrukcije. Nedavno preminulog dekana Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, Srdjana Podruga, zamijenit će vršitelj dužnosti dekana Branimir Lela, izvanredni profesor sa Zavoda za proizvodno strojarstvo FESB-a.

Izdvojeni članak
dragan ljutić

‘Svi rektorovi ljudi’: Splitski rektor naknadno izabrao još jednog suradnika, sad ih ima šest

Podsjetimo, uoči ove akademske godine pisali smo skupni članak o imenovanju novih čelnika sastavnica na većim sveučilištima – u Zagrebu, Splitu i Rijeci, dok iz Osijeka nismo dobili odgovor na upit.

Iz Splita su nam rekli da, izuzev KBF-a, nema promjena dekanica i dekana na čelu fakulteta i akademija, kao ni pročelnika i pročelnika na čelnim funkcijama sveučilišnih odjela s početkom godine. Gledajući spomenuta tri sveučilišta, s početkom nove akademske godine na dužnost je stupilo novih 15 dekanica i dekana, a njihova imena možete vidjeti ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap