Pretraga

Ovo su svi predavači konferencije srednja.hr+ Obrazovanje na prekretnici

A- A+

Od konferencije srednja.hr+ Obrazovanje na prekretnici dijeli nas svega nekoliko tjedana. Događaj koji će okupiti obrazovne stručnjake i javnost održat će se 7. studenog u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti. Osim sedam panela, program predviđa i četiri zanimljiva predavanja. Tko su predavači i što su teme njihovih predavanja, doznajte u tekstu.

Obrazovanje na prekretnici naziv je druge obrazovne konferencije koju organizira portal srednja.hr. Održat će se 7. studenog u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu gdje ćemo okupiti obrazovne stručnjake, učenike i studente kako bismo proslavili svoj jedanaesti rođendan. Cijena ulaznice iznosi 350 kn (46,45 €), odnosno 175 kn (23,23 €) za učenike i studente. Pretplatnici ulaznice mogu kupiti u pola cijene, a za njih smo osigurali i mogućnost da konferenciju prate online, posve besplatno. Ulaznice kupite putem sustava Entrio.

Za naše smo posjetitelje pripremili cjelodnevni događaj uz sedam panela i četiri predavanja. Svaki od njih će na svoj način govoriti o aktualnim temama i izazovima pred kojima se nalazi naš obrazovni sustav. Cijeli program možete vidjeti u ovom tekstu, a u nastavku doznajte više o predavačima koje ćemo slušati 7. studenog.

Tomislav Globan

Tomislav Globan je izvanredni profesor Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Predaje na Katedri za makroekonomiju i gospodarski razvoj, a javnosti je poznat i kao znanstvenik koji piše analize i znanstvene radove iz ekonomike sporta. U predavanju koje će održati na konferenciji portala srednja.hr, spojit će upravo znanost i sport. Kako će hrvatska nogometna reprezentacija proći na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru? Može li se znanstveno predviđati uspjeh na natjecanju? Koliko je znanost bitna u sportu? Može li se izračunati ekonomski utjecaj sporta u zemlji, ovisno o uspjehu reprezentacije? Doznat ćemo na konferenciji.

srednja.hr konferencija

Foto: srednja.hr, privatna arhiva

Tvrtko Jakovina

Ako je povijest učiteljica života, što onda znamo o današnjem sukobu u Ukrajini? Može li povijest predvidjeti budućnost tog sukoba? Tvrtko Jakovina, redoviti profesor u trajnom zvanju pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu gdje predaje svjetsku povijest 20. stoljeća, odgovorit će na ova pitanja. Na konferenciji srednja.hr+ Obrazovanje na prekretnici slušat ćemo njegovo predavanje u kojem ćemo doznati i zašto bi drugi napad Rusije na Ukrajinu mogao biti kraj jedne faze europske povijesti, ali i zašto je podučavanje o prošlosti deklarativno važno, a u isto vrijeme i toliko ideologizirano.

foto: srednja.hr, privatna arhiva

Nataša Jokić Begić

Redovna profesorica psihologije s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Nataša Jokić-Begić, održat će predavanje koje će nam pomoći premostiti generacijski jaz. Kako danas odrastaju pripadnici generacije Z, a kako su odrastali pripadnici generacije X u 70-tima? Jesu li genZ-jevci hipersenzibilni ili je po srijedi nešto drugo? Kako raditi s pripadnicima drugih generacija? Što gen X profesor treba znati o roditeljima milenijalcima, a što o svojim genZ učenicima? Sve odgovore čut ćemo na konferenciji.

foto: srednja.hr

Ljerka Čulina i Maja Quien

Ljerka Čulina, projekta menadžerica za CARNET, i Maja Quien, specijalistica za e-učenje u CARNET-u, održat će predavanje u kojem će odgovoriti na pitanje: imaju li e-Škole recept za primjenu digitalne tehnologije? Čut ćemo, dakle, sve o tome kako razviti digitalne kompetencije odgojno-obrazovnih djelatnika škola. Koji su nam digitalni sadržaji za učenje i poučavanje nužni, a koji digitalni alati? Kako primjenjivati suvremene pedagoške metode u online nastavi? Naposlijetku, kakvi obrazovni sadržaji za nastavu trebaju biti da bismo ih smatrali kvalitetnima i gdje ih pronaći? Odgovore potražite na konferenciji.

srednja.hr konferencija

Foto: srednja.hr, privatna arhiva

Cijeli program konferencije srednja.hr+ Obrazovanje na prekretnici pogledajte u nastavku.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Povodom 11. rođendana portala organiziramo konferenciju srednja.hr+ Obrazovanje na prekretnici čiji program pogledajte ovdje. Ulaznice možete kupiti putem Entrio sustava ovdje, a sve novosti možete pratiti putem rubrike Obrazovanje na prekretnici ili preko Facebook događaja ovdje.