Pretraga

Ovu riječku gimnaziju pohađala je predsjednica Grabar-Kitarović, a i novi ministar obrazovanja

A- A+

Prva hrvatska riječka gimnazija ima dugu tradiciju o čemu svjedoči i podatak da je u studenom ušla u 389. godinu svoga postojanja. No i uz ta gotovo četiri stoljeća egzistiranja, moglo bi se reći da ‘proživljava drugu mladost’, obzirom na državne funkcije koje su počeli zauzimati njeni bivši učenici. Nakon što je prošle godine na čelo države izabrana Kolinda Grabar-Kitarović, koja je s velikim uspjehom završila tri razreda u Prvoj hrvatskoj riječkoj gimnaziji, još jedan bivši učenik škole, popunio je značajnu političku ‘fotelju’. Naime, novi ministar obrazovanja Predrag Šustar, također je pohađao tu cijenjenu riječku školu.  

Prvu hrvatsku riječku gimnaziju, pohađala je predsjednica Grabar – Kitarović, prije odlaska u četvrtom razredu na školovanje u SAD. No ovu ustanovu, gotovo četiri stoljeća duge tradicije, pohađao je i novi ministar obrazovanja Predrag Šustar.

Izdvojeni članak

Pročitajte biografiju novog ministra znanosti, obrazovanja i sporta Predraga Šustara

Potom je završio još dva fakulteta i doktorirao u Italiji, o čemu smo vas detaljno izvijestili u jučerašnjem članku.

Inače školu pohađa oko 530 učenika, a na njenom čelu kroz povijest su između ostalih bili i Vladimir Nazor te Ljubomir Sundać.

Sada je ravnateljica Prve hrvatske riječke gimnazije Jane Sclaunich, koja je zbog poslovnih obveza bila odsutna iz škole jučer popodne i danas do objavljivanja teksta pa nažalost nismo uspjeli dobiti njen komentar na okolnost da će još jedan bivši učenik škole, popuniti značajnu poziciju u vlasti.