Pretraga

Pa je li moguće? Nakon razgovora sa socijalnim radnicima, riješen problem antimaskera u školi u Zagorju

A- A+

Drama u Krapinskim Toplicama konačno je završena. Danas su, nakon razgovora sa socijalnim radnicima, i učenik i otac u školu ušli s maskama.

OŠ krapinske toplice

Screenshot: N1 televizija

Djelatnici Centra za socijalnu skrb danas su opet posjetili obitelj Gaćina, čiji je sin zbog uvjerenja roditelja o štetnosti maske za lice, prethodna dva tjedna izbivao iz nastave u Osnovnoj školi Krapinske Toplice. Nakon obavljenog razgovora i dječak i njegov otac, inače u javnosti već poznat kao oštri antimasker, ušli su u školu s maskama na licu, piše Index.

– Nakon razgovora djelatnika Centra za socijalnu skrb s roditeljima učenik je ušao u školu noseći masku na licu. Sada je na nastavi. On će dalje nositi masku, a paralelno se odvija djelovanje Centra za socijalnu skrb i oni će vidjeti hoće li pokretati neki postupak po službenoj dužnosti. Nama je najvažnije da je učenik ponovno na nastavi i da je napokon završila ta situacija u kojoj smo se danima nalazili, rekao je novinarima Indexa ravnatelj škole Samson Štibohar.

Izdvojeni članak
Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs

Komentar: Za ‘svinjarije’ s antimaskerima, o kojima ministar Fuchs stalno priča, kriv je upravo on

Podsjetimo, prethodna dva tjedna maloljetni učenik nije dolazio na nastavu, osim tjelesnog koji se održavao vani, jer je u školu pokušavao ući bez maske na licu, iako propisi kažu da se u zajedničkim prostorima mora nositi. Za to je vrijeme ispred škole trajao pravi cirkus. Prvo je horda antimaskera nasilno upala u školu i nasrnula na ravnatelja, a onda je narednih desetak dana obitelj Gaćina svakodnevno izvodila performans pred školom gdje su donosili klupu i stol pa sa sinom, kao, učili.