Pretraga

Pijani labrador, prosidba i pečeno janje – norijada

A- A+

Sad kad su glave već trijezne i usmjerene na maturu, pravo je vrijeme da povučemo crtu iza ovogodišnjih norijada. U Zagrebu privedeno 26 maturanata, Riječani su devastirali tri autobusa i nekoliko izloga, a u Županji je napadnut profesor. Da ne bude sve tako crno pobrinuli su se Vukovarci koji su okrenuli janje, a u Slavonskom Brodu je pala i prosidba.

U Zagrebu privedeno 26 maturanata

Zbog divljanja, vrijeđanja policije i alkoholiziranosti na najmasovnijoj norijadi, onoj zagrebačkoj privedeno je ukupno 26 maturanata, prenosi dnevnik.hr. Također je desetak osoba završilo na hitnoj uglavnom zbog pretjeranog konzumiranja alkohola. Lakše su stradala tri tramvaja te jedan bus.

Riječki maturanti se sukobili s policijom

Izvještaj iz Rijeke je sličan onom zagrebačkom. Naime, prema informacijama koje donose Radio Rijeka i Novi list, došlo je do kratkog naguravanja između policije i maturanata. Nekoliko je maloljetnika navodno i privedeno. Tijekom slavlja usprkos policijskoj pratnji stradala su tri riječka i jedan opatijski autobus, a razbijeno je i nekoliko izloga.

Vinkovčani opili labradora

Zaista čudna priča stiže nam iz Vinkovaca gdje su veseli maturanti na sebe navukli bijes ljubitelja životinja opivši vinom pola godine staru labradoricu. Alkoholiziranoj mladoj ženki su u pomoć priskočili članovi Udruge pasa te je do pronalaska vlasnika smještena u jednoj od vinkovačkih veterinarskih ambulanti.

Kako tvrdi Večernji list, navodno je došlo i do fizičkih obračuna između maturanata, no nije bilo ozbiljnije ozljeđenih.

Pretučen profesor u Županji

Dvojica mladića su tijekom zadnjeg srednjoškolskog dana u alkoholiziranom stanju pretukli profesora županjske gimnazije, donosi Večernji list. Maturanti u dobi od 17 odnosno 18 godina su u poslijepodnevnim satima pokušali prekinuti nastavu.

Kada ih je jedan od profesora opomenuo, napali su ga prvo bocom, potom i šakama. Maturanti su privedeni i dobili su kaznene prijave zbog remečenja reda i mira, a stariji mladić će odgovarati i zbog napada na profesora.

Zaručili se na norijadi u Brodu

Da iza slavlja ne ostanu samo crne brojke potrudili su se maturanti u Slavonskom Brodu. Maturant Industrijske škole Ivan Krijan, na oduševljenje brojnih vršnjaka, i na svoju sreću  uspješno je zaprosio vršnjakinju Peru Zubak.

Pera i Ivan su simbolično norijadom otpratili jednu fazu svoga života, a u novu krenuli zajedno.

sbplus.hr

Vukovarci okrenuli janje

Vukovarski maturanti su promijenili tradiciju gađanja brašnom i vodom te su, kako nam javljaju naši čitatelji, okrenuli janje iza škole. Sve u svemu Vukovarci su našli načina da kvalitetnije iskoriste prehrambene namirnice nego što je to bio slučaj na dosadašnjim norijadama.

Prva Fešta maturanata u Splitu

Prva organizirana maturantska Fešta Splitu prošla je, prema riječima organizatora Marka Župe, bez ikakvih incidenata uz tek jednu lakšu liječničku intervenciju. Oko 1 200 splitskih maturanata je ove godine po prvi puta imalo organizirano slavlje te se organizatori nadaju da će narednih godina ova manifestacija postati još masovnija.