Pretraga

Video: Kutinski maturanti kao Star Trek

A- A+

Učenici iz kutinske SŠ Tina Ujevića zasigurno su na najoriginalniji način proslavili svoj posljednji srednjoškolski dan. Naime, kostimirali su se kao što to nalaže više od 25 godina tradicije i pred cijelom školom izveli svoje točke. Posebno je impresivna bila kostimografija i prezentacija 4C na kojoj bi cekavcima pozavidjela originalna postava Zvjezdanih staza.

Star Trek pobjedio Simpsone i nindža kornjače

– Ideja je došla nakon brainstorminga. Predlagane su ninžda kornjače, Simpsoni, Štrumpfovi, ali naposljetku je Star Trek pobjedio. Čak je bio i lako izvediv. Našli smo tekstilno tvrtku koja šiva odjela za bicikliste te nam je za po 150 kuna napravila sjajna odjela koja se brzo suše, što je bitno zbog borbe vodenim pištoljima, kazao nam je Ivan Oleksa, učenik 4.C.

Publiku nasmijali do suza

Osim maskiranja svoju tradiciju u kutinskoj školi ima i izvođenje raznih koreografija. Kako nam Ivan kaže, ovaj dio je bio najzahtjevniji, ali se čak ni oko toga učenici 4.C nisu uspjeli posvađati. – Jedan od kolega je predložio miks pjesama koji je odmah usvojen gotovo cijeli. Koreografija se razvijala postepeno i u tom dijelu su se kreativnošću istaknule naše djevojke, otkrio nam je sugovornik. 

Kutinskim maturantima je, kako sami priznaju, glavni cilj bio nasmijati publiku i uspjelo. – Fore su bile uglavnom interne, ali postigli smo što smo htjeli. Stekao sam dojam da smo publiku nasmijali do suza, a što je isto tako važno i mi smo se odlično zabavili, zaključio je Ivan.

Osim 4 C svoje su točke imali i ostali razredi kutinske škole pa vam donosimo i performanse 4A (gimnazijalci) i 4D (ekonomisti). Gledajte i uživajte.