Pretraga

Policija se oglasila nakon navodnog pokušaja otmice djeteta u Zagrebu: ‘Nisu potvrđeni navodi’

A- A+

Policijska uprava zagrebačka na svojim je službenim stranicama izvijestila kako nisu utvrđeni navodi o počinjenju kaznenog djela na štetu djeteta u Zagrebu. Priopćenje dolazi nakon izjave majke koja je opisala da je njenu desetogodišnju kći nepoznati muškarac pokušao namamiti u automobil, a sve je prijavila i policiji.

policija automobil kombi

Policija | Foto: Ivan Klindić www.ivanklindic.info

– Zbog povećanog interesa javnosti vezano uz pokušaj otmice djeteta na postajnom području Maksimir-Peščenica, obavještavamo kako na temelju do sada prikupljenih obavijesti i provedenih izvida nisu potvrđeni navodi o počinjenju kaznenog djela ili prekršaja na štetu djeteta. Daljnji rad se nastavlja dok se ne provedu sve potrebite provjere, a s ciljem razjašnjavanja svih okolnosti tog događaja, objavili su iz policije.

Napominju kako u ovom trenutku potrebe za širenjem panike nema i kako nisu zabilježili niti jedan drugi sličan slučaj ovome. Rekli su i kako se ovakve informacije vrlo brzo šire društvenim mrežama jer roditelji osjećaju potrebu da zaštite djecu i upozore druge, no da i ovakve informacije često nisu provjerene. Svaka informacija o mogućem neprimjerenom kontaktu nepoznate osobe s djetetom tretira se krajnje ozbiljno te se žurno provode izvidi na terenu, kao što je bilo i u ovom slučaju, dodaju iz policije.

Izdvojeni članak
policijski auto

Muškarac u Zagrebu vrbovao 10-godišnju učenicu: ‘Rekao joj je da ga je poslala mama da ju pokupi’

Građane savjetuju da u slučaju bilo kakvog zapažanja sumnjivih osoba i vozila sve prijave policiji na broj 192.

Podsjećamo, majka djevojčice objavila je 1. veljače u Facebook grupi ‘Za bolje sutra – ZA BOROVJE’ kako je nepoznati muškarac pokušao namamiti njezinu desetogodišnju kćer u automobil navodno tvrdeći kako ga je majka poslala da ju pokupi. Djevojčica je, prema riječima majke, nastavila hodati, a o slučaju je bila obavještena policija kao i škola koju djevojčica pohađa.