Pretraga

Policija se oglasila o slučaju premlaćivanja ZET-ovke: Detalji napada lede krv u žilama

A- A+

Nakon što su dvije maloljetnice pretukle ZET-ovu vozačicu autobusa, o cijelom se slučaju oglasila policija te su ga detaljno opisali. Oni, naime, navode da je kriminalističko istraživanje završeno, identiteti napadačica su utvrđeni i da je protiv jedne maloljetnice podneseno Posebno izvješće Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu, dok će se istom odvjetništvu dostaviti Posebno izvješće u svezi djeteta koje nije kazneno odgovorno.

Screenshot: YouTube

Sindikat autobosnog, tramvajskog prometa Hrvatska-Zagreb objavio je početkom tjedna na svojem Facebooku da su dvije 15-godišnjakinje srušile su vozačicu na pod i iscipelarile ju. Sve se dogodilo 14. siječnja u popodnevnim satima, a vozačica, kako su rekli iz Sindikata, nije htjela pružiti otpor niti uzvratiti jer se radilo o maloljetnicima.

– Spali smo na to da smo postali zadnji šljam i izopćenici iz društva koje može tući, šamarati, cipelariti, izbijati zube kako se kome svidi. Ako imaš problema slobodno se iskali na djelatnicima ZET-a, nije problem, ne odgovara nitko i nema nikakvih posljedica. Sve ovo je jedna velika sramota i tuga, poručili su iz Sindikata.

O slučaju se oglasila policija

O cijelom su se slučaju sada oglasila policija koja je završila kriminalističko istraživanje nad napadačicama. Kako stoji u izvješću policije, ZET-ovka je na posljednjoj stanici relacije u Gornjoj Bistri zamolila četiri maloljetna putnika da napuste autobus, što je dvoje njih učinilo, dok je dvoje njih to odbilo napraviti i započeli su svađu s vozačicom.

Napad je, čini se, već tada počeo. Iz policije kažu da je jedan od maloljetnika za kojeg se naknadno utvrdilo da je riječ o kazneno neodgovornom djetetu, bacilo na pod autobusa te ležeći počelo nogama udarati vozačicu. ZET-ovka je tada zaprijetila da će pozvati policiju, na što su maloljetne osobe nevoljko izašle iz autobusa. No, priča tu nije završila te su se maloljetnici vratili na nekoj od sljedećih stanica.

Usprkos svemu, vozačica ih je zatražila karte koje nisu imali, a svejedno su ušli u bus, stoga je obavijestila putnike da neće nastaviti vožnju i da će pozvati policiju.

Izdvojeni članak
ZET autobus na stajalištu

Maloljetnice napale i cipelarile vozačicu ZET-a: ‘Kolegica im nije htjela pružiti otpor i uzvratiti’

Utvrdili su identitet svih sudionika

– Kad je oštećena zatvorila vrata autobusa te obavijestila putnike da neće nastaviti vožnju već će o događaju obavijestiti policiju, maloljetnica i kazneno neodgovorno dijete prišli su oštećenoj te ju počeli rukama vući za odjeću kako bi ju izbacili iz vozačevog prostora, a u isto vrijeme udarajući ju rukama i nogama po tijelu i glavi ne zadavši joj vidljive ozljede. Nakon što je dijete tijekom naguravanja stisnulo prekidač za otvaranje vrata, vrata su se otvorila te su oboje, zajedno s još dvije maloljetne osobe udaljile iz autobusa, kažu iz policije.

Policija je utvrdila identitet svih sudionika ovog događaja te je protiv jedne maloljetnice podneseno Posebno izvješće Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu, dok će se istom odvjetništvu dostaviti Posebno izvješće u svezi djeteta koje nije kazneno odgovorno. O događaju je, također, obaviješten nadležni područni ured Hrvatskog zavoda za socijalni rad.