Pretraga

Policija uhitila 23-godišnjaka, jednog od napadača na gej mladiće u Splitu: U pritvoru je

A- A+

Jedan od napadača na gej mladiće, koji se dogodio ispred splitskog Kluba prije gotovo mjesec dana, uhićen je. Policija uhićenog 23-godišnjaka tereti za prijetnje, i to zločin iz mržnje. Prvo je, potvrđuju ranije informacije, vrijeđao i prijetio gej mladićima u klubu da bi ih dočekao letvom ispred i nastavio prijetiti. Podignuta je kaznena prijava, a napadač je u pritvoru. Istraga se, naglašava splitska policija, nastavlja.

policijski auto

foto: David Mandić / bauštela.hr

Prije gotovo mjesec dana u i ispred splitskog kluba Kocka, za vrijeme LGBT partyja, dogodio se stravičan napad na dvojicu gej mladića. Splitska je policija danas javila da je dovršeno kriminalističko istraživanje vezano za stravičan napad na gej mladiće.

Uhićen 23-godišnji napadač

Provedenom su istragom utvrdili da postoji osnovana sumnja da je 23-godišnjak te večeri, 21. siječnja, oko 02:45 sati poslije ponoći u prostoru ugostiteljskog objekta u Splitu fizički nasrnuo na dečka. Vrijeđao ga je, priopćuje policija, upućivao mu pogrdne riječi i prijetnje. Nakon toga mu je ispred kluba, držeći letvu u ruci, navode dalje, nastavio upućivati prijetnje.

Na taj je način 23-godišnjak ostvario obilježja kaznenog djela Prijetnja iz članka 139. stavak 3., a u vezi s člankom 87. stavkom 21. Kaznenog zakona koji se odnosi na zločin iz mržnje. Uz kaznenu je prijavu uhićeni mladić predan pritvorskom nadzorniku, a istraživanje ovog događaja se nastavlja.

Izdvojeni članak
nasilje

Dečko, kojeg su huligani napali letvama na gej partyju, priča za srednja.hr: Vikali su ‘pederčine odlazite’

Sve je detaljno ispričao za srednja.hr

Jedan od napadnutih mladića nekoliko je dana nakon stravičnog događaja u Splitu ispričao detalje te večeri za srednja.hr. Kako nam je rekao, sve je krenulo kao normalan izlazak. Otišao je u klub na LGBT party i u nekom se trenutku poljubio s dečkom kojeg je upoznao tu večer. Tad su krenuli komentari i nasrtanja od nekoliko mladića koji su bili pored njih.

– Neće se meni pederčine tu ljubit, rekao je jedan od njih, a nastavio je prijetiti dvojici mladića nakon što su njega i ostale nasilnike zaštitari ispratili van iz kluba.

Kako nam je ispričao napadnuti dečko, vani su ih nasilnici, njega i prijatelje, dočekali s letvama. Prijetili su im, počeli su ih pratiti, jednoga od njih su bacili na pod. Na kraju su dečki bježali nekoliko blokova ulica. Jedan od napadnutih završio je na hitnoj zbog porezotine na ruci, a onda je otišao i na policiju i sve prijavio, a priča je sada dobila epilog. Prema njegovoj tadašnjoj priči bilo je više napadača, a jedan je bio inicijator.