Pretraga

Ponovno imamo svjetske viceprvake: Ovoga puta nisu nogometaši, nego robotičari!

A- A+

Prošle godine, baš negdje u ovo doba, nogometni fanovi slavili su pobjede hrvatske reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Tada smo osvojili srebro. Baš ovih dana medalju istoga sjaja osvojili su naši robotičari na velikom natjecanju u dalekoj Australiji.

Foto: Facebook; Hrvatski robotički savez

Ovih je dana u Sydneyu održano renomirano robotičko natjecanje RoboCup 2019. Kako su u subotu izvijestili iz Hrvatskog robotičkog saveza, dvije hrvatske ekipe koje su na njemu sudjelovale osvojile su izvanredno drugo mjesto.

Izdvojeni članak

Upoznajte miočana Krešimira – najboljeg hrvatskog učenika u ovoj školskoj godini

– Imamo svjetske viceprvake! I to u dvije kategorije. Na jednom od najvećih svjetskih natjecanja u robotici, naše dvije ekipe su druge na svijetu. Uspjeh ekipa ‘Gebrüder Weiss CRO Team’ u kategoriji Rescue Maze i ‘Školska knjiga CRO Team’ u Rescue Line kategoriji su nešto s čime se trebate ponositi. Nogomet je ok, ali ovo je vrh! Dijeli dalje, pričaj o ovom! Neka djeca vide što mogu njihovi vršnjaci. Slavimo izvrsnost!, poručili su iz Hrvatskog robotičkog saveza.

Ekipu ‘Gebrüder Weiss CRO Team’ činili su učenici Marko Pongrac i Juraj Kolarić, a mentorica im je bila Jelka Hrnjić. Učenici Dora Dijanić, Borut Patčev i Antonio Dijanić članovi su ekipe ‘Školska knjiga CRO Team’, koju je mentorirao Ivica Kolarić.