Pretraga

Popularni sportaši je zaštitili od zlostavljanja

A- A+

Chy Johnson je 16-godišnja djevojka s posebnim potrebama koja je svakodnevno bila zlostavljana. Jedan od najpopularnijih učenika i sportaš Carson Jones prihvatio je Chy u svoju ekipu i tako je zaštitio od razrednih kolega.

Slučaj zlostavljanja u srednjoj školi u Arizon je dokazao kako popularni učenici koji se bave sportom nisu uvijek bahati i zli dečki. Chy Johnson ima 16 godina i boluje od mikrocefalije, poremećaja na mozgu zbog kojeg joj je glava manja te joj se predviđa životni vijek između 25 i 30 godina, prenosi New York Daily News.

Izdvojeni članak

Profesori poticali maltretiranje pothranjene djevojčice


Kako su učenici iz razreda svakodnevno zlostavljali Chy i bacali po njoj smeće, njena majka Elizabeth je poslala e-mail učeniku i sportašu iste škole Carsonu Jonesu moleći ga da joj otkrije imena zlostavljača.

Jones je odlučio na vrlo plemenit i zanimljiv način prekinuti loše odnošenje prema Chy tako što ju je ubacio u svoju ekipu. Popularni dečki iz školskog nogometnog tima druže se s djevojkom, a ona uživa u njihovoj pažnji. – Više je ne napadaju jer su vidjeli da je s nama, rekao je Jones.

Chy nove prijatelje naziva ‘svojim dečkima’ te je izjavila za azfamily.com kako drugi više nisu zli prema njoj jer je njeni dečki vole.