Pretraga

Posebna akcija za studentske džepove u Sokrat® školi stranih jezika

A- A+

Sokrat® škola stranih jezika iz Zagreba od svojeg osnutka kontinuirano ima akcije i povoljne cijene za studentske džepove. Mnogi studenti slabijeg budžeta su naučili strane jezika zahvaljujući Sokratovim pristupačnim cijenama.

Ove godine, povodom svojeg 18. rođendana, Sokrat studente opet nagrađuje dragocjenim popustima. Tako su svi tečajevi stranih jezika, u svim terminima, studentima dostupni za samo 1250 kuna.

O studentskim popustima razgovarali smo s direktoricom škole stranih jezika Sokrat, Dr. Gabi Abramac. Profesorica Abramac stekla je doktorat iz lingvistike na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, osnivačica je Sokrata, osmislila je SFARM metodu po kojoj je Sokrat prepoznatljiv, stipendistica je Fulbright zaklade te članica ELL Think Tanka na New York University.

Direktorica Sokrata kaže da popusti za skupine potrošača koji su slabije platežne moći nisu samo marketinški potez nego i društvena odgovornost. “U Zagreb sam došla sa 19 godina kao izbjeglica”, kaže Abramac. “Živjela sam pet godina u studentskom domu na Savi s vrlo skromnim sredstvima. Iako sam uvijek bila talent za jezike i mnoge sam naučila sama, u to vrijeme sam se pitala tko su ti ljudi koji si mogu priuštiti tečaj stranih jezika. Sjećam se da su moji roditelji jednom bili platili mojoj mlađoj sestri tečaj talijanskog jezika i da je to tada koštalo kao njihove četiri mjesečne plaće”.

Izdvojeni članak

Sokrat® škola stranih jezika: Poslodavac koji pruža priliku mladim studentima bez iskustva

Nadalje nam govori: “Ostala sam osjetljiva na tu studentsku populaciju koja dolazi iz malih mjesta i koja živi u domu. Znam koliko se njihovi roditelji odriču, a dodatno sam svjesna da su oni koji dolaze iz malih mjesta zakinuti jer u djetinjstvu nisu ni imali priliku pohađati škole stranih jezika jer u njihovom mjestu možda ni nema takvih škola. Zato studenti imaju posebno mjesto u Sokratu jer se mogu identificirati s njihovom financijskim teškoćama. Kada uspijete, bitno je pomoći i onima oko sebe da napreduju i ja se trudim društvu nešto dati na ovaj način”.

Sokrat® ove akademske godine započinje i novu suradnju sa New York University. Ovo sveučilište, skraćenoga imena NYU, najveće je privatno američko sveučilište i jedno od najboljih sveučilišta na svijetu. Do suradnje sa NYU je došlo nakon što je direktorica i osnivačica Sokrata, Dr. Gabi Abramac provela prošlu akademsku godinu na NYU odsjeku za multilingvalne i multikuturalne studije kao stipendistica Fulbrightove zaklade. Od studenoga ove godine pa do lipnja 2018. godine, u Sokratu će gostovati nekoliko predavača s NYU koji će za polaznike škole održati tematska predavanja i radionice, te pratiti Sokratov tip rada.

Nastava u Sokratu počinje 17.10.2017. i svi zainteresirani mogu se prijaviti za tečajeve na [email protected] ili 091 21 777 22.

Osim toga, odlična je vijest da na Sokratovom Facebooku traje nagradna igra na kojoj možete osvojiti besplatan tečaj početničkog njemačkog!

https://www.facebook.com/Sokrat.skola/photos/a.155579931147826.25133.153779754661177/1574564459249359/?type=3&theater