Pretraga

Poznata imena učenika koji najbolje znaju hrvatski jezik: Doznajte i iz kojih su škola

A- A+

Protekle srijede završeno je dvodnevno državno natjecanje iz hrvatskog jezika. Imena prvaka kao i škola iz kojih oni dolaze već su poznata.

Foto: srednja.hr

U Tuhlju se od 6. do 8. svibnja 2019. održavalo XXIV. državno natjecanje iz hrvatskoga jezika. Na njemu je sudjelovalo 144 učenika koji su se natjecali u šest kategorija, od toga su četiri za srednje škole. Kako kažu iz Agencije za odgoj i obrazovanje, učenici su testove pisali u OŠ Lijepa naša čiji su se djelatnici i učenici svesrdno trudili da natjecateljima i mentorima boravak u Tuhlju bude što ugodniji.

Izdvojeni članak
državna matura hrvatski

Za prolazak ispita iz Hrvatskog maturanti više neće morati dobiti dvojku iz eseja

U kategoriji srednjih škola u prvim je razredima najbolja Katarina Rajković, učenica zagrebačke Gimnazije Tituša Brezovačkog. Drugo mjesto dijele Marta Knežević iz iste škole te Lana Frleta iz zadarske Gimnazije Frane Petrića. Treće mjesto s istim brojem bodova pripalo je učenicama Magdaleni Mihalić iz Gimnazije Karlovac te Izidori Mustak iz Prve gimnazije Varaždin.

Tijesno je po broju bodova bilo i u drugim razredima, gdje su dvije državne prvakinje, Hana Vlahov iz zadarske Gimnazije Frane Petrića te Paula Đozić iz zagrebačke Gimnazije Lucijana Vranjanina. Drugo mjesto pripalo je učenici XI. gimnazije Zagreb, Antoniji Kelava, a na trećem mjestu nalaze se čak tri učenika s istim brojem bodova. To su Mihaela Šimunić iz Gimnazije Karlovac, Alen Komadina iz SŠ Ambroza Haračića Mali Lošinj te Paula Suman iz Gimnazije Lucijana Vranjanina Zagreb.

U trećim razredima državni je prvak u hrvatskom Luka Baniček, učenik XV. gimnazije Zagreb. Drugo mjesto ove godine pripalo je Viti Guljaš, učenici III. gimnazije Osijek, a treći su Matej Ljubičić iz XV. gimnazije Zagreb te s istim brojem bodova Leonarda Vlahov iz zadarske Gimnazije Frane Petrića.

Učenica koja sigurno neće imati previše problema s rješavanjem mature iz hrvatskog je Tina Čatlaić iz čakovečke Gimnazije Josipa Slavenskog. Ona je državna prvakinja u kategoriji četvrtih razreda srednjih škola. Drugo mjesto odnio je Nikola Bišćan iz SŠ Donji Miholjac, a treće Andrija Živković iz zagrebačke Klasične Gimnazije.