Pretraga

Poznati datumi najvećeg obrazovnog događaja godine: Očekuje se više od 10.000 posjetitelja

A- A+

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih od 10. do 12. svibnja u Zagrebu organizira Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2023. To je ujedno i najveći događaj u obrazovanju u Hrvatskoj i najveće natjecanje u ovom dijelu Europe. Ove će se godine natjecati oko 400 najboljih učenika strukovnih škola, a očekuje se više od 10.000 posjetitelja.

Foto: Matej Markovinović | srednja.hr

Oko 400 najboljih učenika strukovnih škola uz pratnju i podršku njihovih nastavnika sudjelovat će na najvećem obrazovnom događaju godine – WorldSkills Croatia 2023. koje će se održati od 10. do 12. svibnja u Zagrebu.

Učenici će se natjecati u frizerstvu, zidarsvtu, pekarstvu, cvjećarstvu…

Natjecanje je to koje će okupiti ponajbolje učenike strukovnih škola koji će svoje snage odmjeriti u 46 disciplina – od onih tradicionalnih struka, kao što su frizerstvo, zidarstvo, pekarstvo i cvjećarstvo pa do suvremenih disciplina poput administracije IT sustava, CNC i CAD-CAM tehnologija ili interdisciplinarne discipline poput robotike.

– Ove godine na natjecanju će sudjelovati i natjecatelji iz dvije nove discipline – Nutri-vita i Turistička destinacija. Sudjelovati će više od 200 strukovnih škola u prostoru većem od 14.000 kvadratnih metara tijekom tri dana natjecanja, a ove godine očekuje se više od 10.000 posjetitelja, posebice učenika iz više od 100 osnovnih škola iz cijele Hrvatske i inozemstva, objavili su na službenim stranicama WorldSkills-a.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Posjetili smo najveće natjecanje učenika strukovnih škola, pogledajte najzanimljivije prizore

WorldSkills Croatia služi za popularizaciju strukovnih zanimanja koja su nam prijeko potrebna

Glavna svrha održavanja ovog događa jest promocija i popularizacija strukovnog obrazovanja te poticanje učenika završnih razreda osnovnih škola na upis u strukovne škole.

– Važnost strukovnih vještina se pokazala u izazovnim vremenima pandemije COVID-19, a i u sadašnjem vremenu i svakodnevnom životu sve više uviđamo koliko nam stručnjaci raznih profila čine život lakšim, a u određenim segmentima i uopće mogućim. Posjetom Državnome natjecanju WorldSkills Croatia učenici osnovnih škola i njihovi roditelji imaju priliku vidjeti koje mogućnosti pruža strukovno obrazovanje, uvjeriti se u atraktivnost strukovnih zanimanja i izvrsnost koju mogu dobiti u strukovnim školama, poručili su organizatori.

Kako je to izgledalo prošle godine, možete pogledati u videu ispod.

@srednja_hr Bili smo na najvećem natjecanju učenika strukovnih škola – World Skills Croatia! Ovo je samo mali dio atmosfere, više možete pronaći na portalu srednja.hr! #worldskills #worldskillscroatia #hrvatska #croatia #strukovnaškola #frizeri #policajci #slasticar #mehanicar #srednjahr #vijesti ♬ Old Disney Swing Jazz – Nico