Pretraga

[VIDEO] Posjetili smo najveće natjecanje učenika strukovnih škola, pogledajte najzanimljivije prizore

A- A+

Ovog se tjedna u Zagrebu održava WorldSkills Croatia, najveće natjecanje učenika srednjih strukovnih škola. Obišli smo prostore gdje se održava natjecanje te imali prilike vidjeti neke od najboljih učenika iz područja ekonomije, programerstva, robotike, medicine i ostalih strukovnih smjerova.

Foto: Matej Markovinović | srednja.hr

Više od 350 učenika natječe se na državnom natjecanju učenika strukovnih škola, WorldSkills Croatia. Natjecanje se održava u Zagrebu na Velesajmu gdje će učenici odmjeriti svoje snage u 41 disciplini. Obišli smo paviljone i ulovili dio atmosfere najvećeg natjecanja srednjoškolaca.

Tijekom natjecanja nije dozvoljeno razgovarati s učenicima niti ih ometati, no kod svakog ‘boksa’ određenog zanimanja postavljeni su štandovi ‘Isprobaj svoju vještinu’ gdje su posjetitelji, za koje je ulaz besplatan, mogli isprobati kako se snalaze s vještinama poput električara, frizera, policajca i slično. Cilj ovog događaja je poticanje učenika osnovnih škola na nastavak svog školovanja u nekom strukovnom obrazovnom programu.

Natjecanje traje tri dana, od 10. do 12. svibnja, a posljednjeg dana proglasit će se pobjednici koji su bili najbolji u svojoj struci. Kako je to sve izgledalo te što sve možete vidjeti i iduće godine, pogledajte u videu.

@srednja_hr Bili smo na najvećem natjecanju učenika strukovnih škola – World Skills Croatia! Ovo je samo mali dio atmosfere, više možete pronaći na portalu srednja.hr! #worldskills #worldskillscroatia #hrvatska #croatia #strukovnaškola #frizeri #policajci #slasticar #mehanicar #srednjahr #vijesti ♬ Old Disney Swing Jazz – Nico