Pretraga

Predsjednica Sindikata učitelja otkrila nam je koliko je izgledno da će profesori u štrajk

A- A+

Sanja Šprem, predsjednica Sindikata učitelja, kaže kako će u srijedu završiti postupak mirenja sindikata s Vladom. Ako Vlada svim zaposlenim u procesu obrazovanja ne poveća plaće, nastavnici u četvrtak kreću u veliki štrajk.

Dopuna tekstu, 9. listopada: Pregovori Vlade i sindikata nisu bili uspješni, od četvrtka su škole u štrajku o čemu više možete čitati ovdje.

foto: Denis Gaščić | srednja.hr

Od svojih zahtjeva nećemo odustati, jasna je bila Sanja Šprem.

Predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja ispričala nam je kako je danas započeo postupak mirenja sindikata s Vladom, koji bi trebao završiti u srijedu.

Podsjećamo, sindikati od vlade traže povećanje plaća za sve zaposlene u obrazovnom sektoru. Točnije, povećanje koeficijenata složenosti poslova u odgoju i obrazovanju za prosječno 6,11 posto.

Izdvojeni članak

Učitelji prosvjedovali pred Vladom: Plačemo s ovim plaćama

Detalje mirenja Šprem nam nije mogla otkriti jer joj zakon to ne dopušta. No zato je poručila da idu na sve ili ništa.

– Ne odustajemo od svojih principa. Ako u srijedu Vlada odluči ne povećati nam plaće, u četvrtak idemo u štrajk – najavila je predsjednica sindikata.

Sastanak sindikata i Vlade zakazan je u srijedu u 8 sati ujutro pa Šprem smatra da bi već do 12 sati tog dana mogli znati ide li se u štrajk ili ne.

Prva dva dana, dakle, u četvrtak i petak, trebali bi štrajkati profesori u svim školama. Kako će štrajk točno izgledati, sindikati još ne otkrivaju.

– Ako ćemo ići u štrajk, u srijedu ćemo objaviti njegov plan – rekla nam je Šprem, uvjerena da bi se štrajk, ako se za njega odluče, uspio održati.