Pretraga

Preko 3.400 učenika sudjelovalo na sportskom državnom, ovo su najbolje škole u rukometu, košarci i futsalu

A- A+

Krajem proteklog tjedna završena su tri velika Državna prvenstva školskih sportskih društava Republike Hrvatske u Plavoj laguni u Poreču. Na natjecanjima je sudjelovalo ukupno preko 3.400 učenika, a poznato je i iz kojih škola stižu državni prvaci.

Najbolji učenici sportaši u Hrvatskoj proteklih su par tjedana odmjerili svoje snage na tri velika Državna prvenstva školskih sportskih društava Republike Hrvatske u Plavoj laguni u Poreču. Prvenstva u organizaciji Hrvatskog šporstkog saveza okupila su u Poreču preko 3.400 učenika osnovnih i srednjih škola, a natjecali su se u rukometu, futsalu i košarci.

Ovo je natjecanje održano nakon dvije godine pauze zbog pandemije koronavirusa, a prvaci dolaze iz gotovo svih krajeva Hrvatske.

Rukometni prvak u muškoj kategoriji je Športska gimnazija Zagreb, a u ženskoj Srednja škola Ivan Švear Ivanić Grad. Prvak u futsalu je
Srednja škola Krapina u muškoj kategoriji, a u ženskoj Ekonomska i upravna škola Split. Košarkaški prvak je ekipa Gimnazije Vladimira Nazora Zadar u muškoj kategoriji, a u ženskoj su naslov odnijele učenice Športske gimnazije Zagreb.

– Još natjecanja očekuje školarce u svibnju i lipnju, počevši sa stolnim tenisom, odbojkom i atletikom gdje ćemo nastaviti upoznavati nove generacije vrhunskih sportaša, poručuju iz Hrvatskog školskog sportskog saveza.

Inače, Savez priprema i provodi natjecanja u 14 sportova tijekom cijele školske godine. Osim natjecanja, aktivno provode i edukativne sportske projekte, neke čak i tijekom prvenstva, poput ‘Fair play kartona’ s Hrvatskim fair play odborom i ‘Igram, pišem, lajkam’, projektom sportskog novinarstva.