Pretraga

Prevara: Studente u Puli upisivali na studij za medicinske sestre i fizioterapeute, a diplome im neće vrijediti

A- A+

Na pulskom ECPD-U (European Centre for Peace and Development) upisano je 160 studenata na preddiplomski studij za fizioterapeute i medicinske sestre/tehničare, a sada su saznali da se njihove diplome u Hrvatskoj neće priznati. Prilikom upisivanja fakulteta, studentima nitko nije rekao kako će na kraju studiranja dobiti diplome zeničkog i mariborskog sveučilišta.

Na pulskom ECPD-u 160 studenata studiralo je preddiplomske programe za medicinske tehničare i fizioterapeute. Iako im je bilo čudno što su na početku dobili indeks zeničkog, a početkom drugog semestra i mariborskog sveučilišta, nitko im nije rekao kako njihove diplome na kraju neće vrijediti u Hrvatskoj. Da stvar bude gora, u Zenici još ni ne postoji program za fizioterapeute.

Izdvojeni članak

Prevarantu platili preko 2 milijuna dolara da im sinove upiše na fakultet

Studenti i njihovi roditelji tvrde kako im prilikom upisa nitko nije objasnio kako diplome koje će dobiti na kraju studija neće biti hrvatske, a one zeničkog i mariborskog sveučilišta neće im vrijediti ništa, jer posao s njima neće moći dobiti. U Ministarstvu obrazovanja najavili su kako će protiv ECPD-a pokrenuti prekršajni postupak, jer su izvodili djelatnost bez za to predviđene akreditacije.

Da im diplome s ovog studija neće biti priznate, potvrdila je predsjednica Hrvatske komore medicinskih sestara Dragica Šimunec, koja je dodala kako će ovi studenti morati potrošiti još mnogo novca kako bi dostigli hrvatsku diplomu s kojom bi se mogli zaposliti. Za ove studente nema alternative koja bi mogla legalizirati ovu priču s pulskog ECPD-a, prenosi dnevnik.hr.