Pretraga

Prihvatila otkaz umjesto samohrane majke

A- A+

Foto: g.panić

Izdvojeni članak

Studenti dobili otkaz zbog parodije na Gangnam style

Mlada Vinkovčanka svojim potezom zadivila je javnost. Žrtvovala je svoju kožu kako bi spasila samohranu majku dvoje djece. Tvrtka u kojoj je Vinkovčanka radila, Unidal, morala je otpustiti tri radnika. No, mlada Vinkovčanka, koju iz tvrtke nisu htjeli imenovati ponudila se da bude otpuštena, shvativši da će u suprotnom otkaz dobiti samohrana majka dvoje djece.

U Vinkovcima se dogodila nesvakidašnja situacija, gdje je mlada djevojka ponudila direktoru tvrtke da bude otpuštena, shvativši da će u suprotnom otkaz dobiti samohrana majka dvoje djece, uz to kreditno zadužena.

– Nećemo vam otkriti tko su glavni akteri ove naše priče, one će se već prepoznati, rekla je jedna zaposlenica vinkovačkog Unidala za Glas Slavonije.

Zbog krize u poslovanju, u tvrtci su odlučili otpustiti tri radnika. Na sastanku koji je sazvao direktor Drago Osrečki utvrđeno je da otkaz dobio tri osobe koje su posljednje stigle u firmu. Među njima trebala je biti i spomenuta samohrana majka. Međutim humana i hrabra djevojka ju je spasila, žrtvujući vlastitu kožu.

– Kako sam još uvijek slobodna i bez obveza te živim kod roditelja, mogu li ja svoje radno mjesto prepustiti svojoj kolegici? Želim svoje radno mjesto dati svoj kolegici, ali uz garanciju da će to mjesto biti samo za nju, rekla je na sastanku mlada Vinkovčanka i kako prenosi Glas Slavonije izazvala suze u očima zaposlenika, a i direktora koji je odobrio njen prijedlog.

Inače u tvrtci Unidal radi oko 130 radnika, a bave se proizvodnjom otkovaka za ovjesnu i spojnu opremu za sve vrste dalekovoda, za elektrifikaciju željezničkih pruga te automobilsku industriju.