Pretraga

Prilika za dijasporu i prijatelje hrvatskog naroda: Osvojite stipendiju za tečaj hrvatskog jezika

A- A+

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske za nadolazeću će akademsku godinu dodjeljivati stipendije za internetsko učenje hrvatskog jezika. Na javni se poziv mogu prijaviti svi pripadnici hrvatskoga naroda ili njihovi potomci, supružnici kao i prijatelji hrvatskoga naroda i Republike Hrvatske koji njeguju hrvatski identitet i kulturno zajedništvo, a imaju 18 godina, završenu srednju školu i prebivalište izvan Domovine.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

S ciljem upoznavanja i njegovanja hrvatske kulture i nacionalnog identiteta te promicanja suradnje i povezanosti s iseljenim Hrvatima i njihovim potomcima, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je 14. kolovoza 2019. godine Javni poziv za dodjelu stipendija za internetsko učenje hrvatskoga jezika u akademskoj godini 2019./2020. koji organizira Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska matica iseljenika i Sveučilišni računski centar SRCE.

Izdvojeni članak
stipendije

HNB nudi osam unosnih stipendija od po 3.000 kuna mjesečno

Na Javni poziv mogu se prijaviti pripadnici hrvatskoga naroda ili njihovi potomci, supružnici kao i prijatelji hrvatskoga naroda i Republike Hrvatske koji njeguju hrvatski identitet i promiču hrvatsko kulturno zajedništvo, imaju navršenih 18 godina života, najmanje stečeno srednjoškolsko obrazovanje i prebivalište izvan Republike Hrvatske ili prijavljeno prebivalište/boravište u Republici Hrvatskoj, ali ne duže od tri godine zaključno s danom objave ovog Javnog poziva.

Prijave na Javni poziv se podnose isključivo elektroničkom poštom na adresu: [email protected], a rok za dostavu prijava sa svom potrebnom dokumentacijom je 15 dana, odnosno zaključno do 29. kolovoza 2019. godine. Prijavni obrazac nalazi se u privitku.

Sve ostale pojedinosti navedene su u priloženom Javnom pozivu, a u slučaju potrebe za dodatnim informacijama kandidati mogu poslati pisani upit najkasnije do isteka roka za podnošenje prijava na adresu elektroničke pošte: [email protected], ili nazvati na broj: +385 (0)1/6444-683, svaki radni dan od 10.00 do 15.00 sati.