Pretraga

Produljen rok prijava za stipendije u obrtničkim zanimanjima: Uzmite svojih 9.000 kuna

A- A+

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Otvoreni javni poziv za projekt ‘Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima’, za koji ste se mogli prijaviti od 1. rujna do 13. listopada 2017. godine. Ipak radi povećanog interesa učenika srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO), rok za prijave se produžio do 31. listopada 2017. godine, priopćavaju iz Minstarstva gospodarstva.

Strukovna zanimanja/ foto: Get involved in EP4A: European Partnerships for Apprenticeships

Izdvojeni članak

Ministrica Dalić pod pritiskom napokon odgovorila na naše pitanje di su pare od stipendija

Fond koji se namjerava utrošiti za ovu svrhu je 18.000,000 kuna, a kako jedna stipendija iznosi 9.000 kuna (12 puta 750), znači da bi se kroz projekt trebalo dodijeliti najviše 2.000 stipendija.

Ovaj otvoreni javni poziv namijenjen je učenicima srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) za zanimanja iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica („Narodne novine“, broj 42/08).

O kojim se sve zanimanjima radi, provjerite na ovom linku.

Prijava (Prijavni obrazac s propisanom dokumentacijom) se podnosi Ministarstvu neposredno ili putem pošte na adresu:

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA

„Prijava na Otvoreni javni poziv – Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“

Ulica grada Vukovara 78

10000 ZAGREB

Sve ostale informacije o projektu „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2017. godine te popis tražene dokumentacije, dostupni su na ovoj poveznici.