Pretraga

Profesor za dobrobit studenata uveo kolegij ‘Gubljenje vremena na internetu’

A- A+

Mnogi od vas pokoju naviku i dalje njeguju baš zato što nije obavezna. Stoga uživamo u brojnim porocima ili sate i sate utrošimo na besciljno surfanje internetom. No, jedan profesor je došao na ideju kako skratiti vrijeme koje studenti provedu viseæi na netu – uveo je kolegij ‘Gubljenje vremena na internetu’.

en.wikipedia.org

Svatko od nas ponekad ‘visi’ na internetu bez da pritom ima neki cilj. Jednostavno se radi o gubljenju vremena. E baš to ‘Gubljenje vremena na internetu’ novi je kolegij kojeg je profesor Kenneth Goldsmith odlučio pokrenuti na Sveučilištu u Pennsylvaniji, otkrio je u intervjuu za Washington Post.

Naime, profesor Goldsmith tvrdi da će studenti sigurno u manjoj mjeri besciljno visiti po internetu kad im ta navika bude nametnuta kao obavezna.

Izdvojeni članak

Whatsapp novitet oduševit će korisnike

Zapravo će jedina zadaća studentima koji budu pohađali ovaj kolegij biti da tri do četiri puta tjedno skraćuju svoje vrijeme surfajući po netu. Kako Goldsmith smatra, tako će zapeti u ‘digitalnom i elektroničkom sumraku’ gdje će preispitivati filozofiju svog iskustva.