Pretraga

Pronađene još tri lažne diplome: Jednu je krivotvorila profa koja je radila 30 godina u školstvu

A- A+

Evo sasvim slučajno tri dana nakon naše priče u kojoj smo po prvi puta javno iznijeli premije koje su dobili pojedini suradnici na eksperimentu Škola za život, iz ladice Ministarstva znanosti i obrazovanja, prigodno su izvučene još neke lažne diplome. Sada ih se ukupno 22, a ne sumnjamo da će prilikom nekih novih neugodnih pitanja za Ministarstvo, pristići još poneka.

Foto: srednja.hr

Ovoga puta su u javnost puštena saznanja o tri i to dosta skandalozne, gotovo dovoljne da skrenu pozornost s vijesti o isplaćenim milijunskim iznosima, o kojima se u javnosti do sada tek nagađalo.

Izdvojeni članak

Otkrivene tri nove lažne diplome i dvije svjedodžbe: Poznato što su predavali ‘fejk’ nastavnici

Uglavnom jedna od raskrinkanih učitelj/ica (spol se u priopćenju ne navodi), 30 godina je predavao/la s lažnom diplomom Pedagoškog fakulteta u Ljubljani.

Iz Ministarstva obavještavaju da je u slučaju ove osobe, pokrenuta procedura prema nadležnim tijelima.

Diplomu Fakulteta brodogradnje i strojarstva Sveučilišta u Zagrebu lažirala je i osoba (također u priopćenju skriven spol nap. a.) koja je 26 godina radila u nastavi strojarske grupe predmeta.

Osoba je dala otkaz, a predmet je također proslijeđen na postupanje nadležnim tijelima.

Treći slučaj i nije spektakularan, međutim razumljivo. Valja neke adute sačuvati u rukavu i za naredne afere ili neugodnosti u resoru obrazovanja i znanosti.

Naime kućepazitelj u jednom učeničkom domu, radio je deset godina s krivotovorenom diplomom, kako se navodi ‘jednog učilišta’.

I u njegovu slučaju pokrenuta je procedura prema nadležnim tijelima.