Pretraga

Provjerite s koliko se najviše bodova učenici upisuju u 40 popularnih hrvatskih škola

A- A+

Ovogodišnji osmaši više ne mogu birati srednjoškolski program u kojemu će nastaviti svoje obrazovanje, barem do jesenskog roka. Konačne ljestvice poretka s ovogodišnjih letnih upisa bit će objavljene 13. srpnja, a u međuvremenu doznajte s koliko se najviše bodova učenici upisuju u 40 popularnih škola u Hrvatskoj.

Pomorska škola Bakar| foto: ss-pomorska-bakar.skole.hr

Kako su srednje medicinske škole sve popularnije za upis u neke od njih neće biti dovoljno da ste savršen odlikaš, već je potrebno ostvariti i poneke dodatne bodove.

Strukovne škole

Dodatan broj bodova, njih čak 82,91, ‘skupio’ je najbolji učenik upisan ove godine na Zdravstveno učilište Zagreb, u program fizioterapeutski tehničar. Ujedno, to je najviši broj bodova kojeg je imala osoba upisana neku u strukovnu školu u Hrvatskoj.

Druga po redu strukovna škola jest Elektrotehnička škola Split, četverogodišnji smjer tehničar za računalstvo. Najviši broj bodova učenika upisanog u taj program ove je godine iznosio 81,55.

Ljestvicu prvih 20 strukovnih škola s najvišim brojem bodova upisanog u program, prema podacima koje nam je dostavio CARNet, možete vidjeti u nastavku.

Najviši broj bodova upisanog u strukovne škole|izvor: CARNet

Gimnazije

Najviši broj bodova kojeg je imao učenik upisan u neki od gimnazijskih programa ove godine iznosio je čak 87,5, a taj učenik upisao je smjer prirodoslovno-matematička gimnazija u XV. gimnaziji Zagreb, poznatijoj i kao MIOC.

Čak 85,14 bodova imao je učenik koji je upisao dvogodišnji IBMYP program u istoj školi, što je drugi najviši broj bodova upisanog u gimnazije.

Na ljestvici gimnazija s najvišim brojem bodova upisanog u program slijede XVI. gimnazija Zagreb, Gimnazija Tituša Brezovačkog Zagreb te Gimnazija Sisak.

– Na popisu se nalazi i Prirodoslovna i grafička škola Rijeka jer izvodi program prirodoslovne gimnazije. Od navedenih škola napominjemo kako XV. i XVI. gimnazija imaju dodatne provjere znanja na kojima učenici mogu steći do 5 bodova, poručuju iz CARNet-a.

Najviši broj bodova upisanih u gimnazije 2017.|izvor: CARNet