Pretraga

Krenuo i treći upisni rok u srednje: Slobodno je još 5.873 mjesta, provjerite u kojim školama

A- A+

Za učenike koji nisu ostvarili pravo upisa u ljetnome ili jesenskome upisnom roku ili oni koji se nisu u ljetnom i jesenskom roku prijavljivali za upis, danas je krenuo naknadni upisni rok, koji će trajati sve do 8. rujna. Ukupno je nakon spomenuta dva roka nepopunjeno ostalo još 5.873 mjesta.

Kako je u srednjim školama i nakon dva upisna roka nepopunjeno ostalo još gotovo šest tisuća mjesta, sukladno Odluci o upisu učenika u I. razred srednje škole za ovu školsku godinu, od 4. do 8 rujna provodi se naknadni upisni rok. Kao što smo već izvijestili, učenici moraju ispunjavati sve uvjete propisane Pravilnikom o elementima i kriterijima te natječajem škole, a školama u kojima je to uvjet za upis moraju zadovoljiti i na ispitu sposobnosti i darovitosti.

Izdvojeni članak

Naknadni rok upisa u srednje škole od 4. do 8. rujna

Škola za te učenike organizira provjeru na dan dostave dokumentacije. Za ovaj je rok potrebno dostaviti pisani zahtjev učenika za upis u školu te svu potrebnu dokumentaciju, tada se ispisuje upisnica, roditelj/skrbnik i učenik je potpisuju i potom se ispunjavanje i toga uvjeta označuje u sustavu i učenik je upisan u srednju školu.

Nakon provedenog jesenskog roka, broj slobodnih upisnih mjesta nije se previše smanjio – nepopunjeno je ostalo njih 5.873, od čega najviše u Zagrebu, gdje je slobodno još 1.301 mjesto.

Broj slobodnih mjesta po školama diljem Hrvatske u ovom trenutku možete vidjeti u dokumentu u nastavku, a popis se na ovoj poveznici ažurira svakih desetak minuta.

[scribd id=357965432 key=key-WURd2oP4wJ8BkiDFLPrM mode=scroll]