Pretraga

Ravnateljica nije pustila nastavnika, inače lokalnog političara, u školu: Nije pokazao COVID potvrdu

A- A+

Ispred splitske I. gimnazije danas poslijepodne se odvijala mala drama. Ravnateljica nije pustila nastavnika hrvatskog jezika Matu Šimundića, inače lokalnog političara, da uđe u školu jer nije predočio COVID potvrdu. Zbog toga je Šimundić otišao na policiju i o svemu dao izjavu.

razred učionica

Foto: Unsplash; Zehua Chen

– Ne treba zvat policiju. Jednostavno ne možeš uć. Zvat ću redara Civilne zaštite, riječi su to koje je ravnateljica splitske I. gimnazije Dobrila Gotovac Stipaničev uputila predsjedniku Skupštine Splitsko – dalmatinske županije i profesoru hrvatskog jezika Mati Šimundiću, nakon što je nešto prije 14 sati pokušao bez predočenja covid potvrde ući u školu. Kako piše Dalmacija danas, s njim je bilo još sedam profesora te jedan administrativni radnik.

– Ja imam COVID potvrdu ali to je moja privatna stvar. Ne slažem se s načinom kako je ova stvar regulirana, rekao je Šimundić novinarima.

‘Policija je dobila uputu da ne izlaze na teren’

Ravnateljica je rekla kako će oni dobiti opomenu, a bilješku će poslati nadležnom ministarstvu za školstvo. Profesori su se oboružali pisanim izjavama da su došli na posao, uz potpis dva svjedoka, a svjedoci su sami sebi. One će se protokolirati kako ne bi ispalo da se nisu pojavili na poslu nego da nisu pušteni na svoje radno mjesto.

– Policija je dobila uputu da ne izlaze na teren, u škole i ustanove. Očekuju pritužbu, izjavu e-mailom i osobnim dolaskom u 1. policijsku postaju, rekla je profesorica Ana Krajinović na što se Šimundić glasno upitao kako će ih primtii u postaju ako nemaju COVID potvrde.

Nakon toga uputili su se dati izjave policiji, piše Dalmacija danas.

Izdvojeni članak
oš ostrog kaštel lukšić

Drama ispred škole, četiri učiteljice ušle bez COVID potvrde, intervenirala i policija: Pričali smo s ravnateljicom

Policija tražila COVID potvrde

– Budući da nam je spriječen ulazak na radno mjesto, pozvali smo policiju da to evidentiramo. Dobili smo potom obavijest da moramo dati izjavu u 1. policijskoj postaji u Splitu sa svjedocima da nije bio dopušten ulazak na radno mjesto i to smo napravili, kazao je Šimundić novinarima.

U policiji su tražili COVID potvrde, izjave su im za sada uzeli uživo, rekao je novinarima, no dali su im i mail adresu na koju mogu ubuduće slati izjave, prenosi Dalmacija danas.