Pretraga

Razbijali izloge i iščupali drvo: Koprivnički maturanti pokazali ružno lice norijade

A- A+

Iako norijade obično završe prilično mirno, nekolicina koprivničkih maturanata pokazala je ružno lice svog slavlja. Maturanti su divljali u parku u središtu grada Koprivnice, te iščupali drveće i razbili okolne izloge, a postavlja se pitanje gdje su u to vrijeme bili organi reda i zašto ih nitko nije spriječio, kad je bilo poznato da se održava norijada.

podravski.hr

Nakon burne i bučne proslave maturanata u parku u središtu Koprivnice, drugi dan – zbrajanje štete. Polomljena stakla butika, iščupano stablo ali i uništeno pročelje ljekarne neki su od objekata kojih su se maturanti dočepali.

Izdvojeni članak

Norijada – Dan kada oči i jetra polažu maturu

Nekolicina učenika koprivničkih škola proslavu povodom kraja srednjoškolskog razdoblja uspjela je svesti na predmet kritike, piše Podravski.hr.
Strgali su vrata javnog toaleta u parku, razbili staklo butika i jedne ljekarne na koprivničkom gradskom Florijanskom trgu, a prolaz kroz jednu ulici prepriječili iščupanim stablom.

Gradska služba odlučila je pokrenuti tužbu za naknadu štete na javnoj imovini, no postavlja se pitanje gdje su bile zaštitarske službe u vrijeme demoliranja centra grada.