Pretraga

Razotkriven maloljetni Hrvat koji stoji iza grupe ‘Najveće Drolje Osnovnih i Srednjih Škola’

A- A+

United Bosnian Hackers  i srpski Telegraf tvrde da su zajedničkim snagama otkrili tko stoji iza pedofilske stranice ‘Najveće Drolje Osnovnih i Srednjih Škola’.

Maloljetni Hrvat R.E. stoji iza kontroverzne Facebook grupe imena ‘Najveće Drolje Osnovnih i Srednjih Škola’, na kojoj su posljednjih tjedan dana objavljivane seksualno eksplicitne fotografije tinejdžerica iz regije, tvrdi srpski Telegraf.

Srpski medij koji je do podataka o osnivaču grupe došao uz pomoć bosanske hakerske grupe United Bosnian Hackers ističe kako je mladić koristio lažni profil i namamljivao djevojčice da mu šalju svoje provokativne slike. Osim R.E., među administratorima su se našle još četiri osobe pod lažnim profilima.

Izdvojeni članak

Opet cyberbulling na Facebooku: ‘Najveće Drolje Osnovnih i Srednjih Škola’

Facebook ne vidi ništa sporno

Valja napomenuti kako je ova grupa tijekom prvog dana već dosegla brojku od 21 tisuće, a danas ima tri puta više lajkova. Administratori, uz eksplicitne fotografije, objavljuju osobne podatke djevojaka, a nerijetko i linkove njihovih Facebook profila.

Nije dugo trebalo čekati reakciju roditelja, ali i medija te je vrlo brzo izvršen pritisak na Facebook. Usprkos očekivanjima, nadležni su im odgovorili kako ni jedno pravilo nije prekršeno te stranica i dalje postoji.

Otvoreno desetak sličnih stranica

S obzirom kako je gore spomenuti R.E. maloljetan, redakcija Telegrafa nije mogla objaviti njegovo ime, ali tvrde kako su saznanja podijelili sa srpskom i hrvatskom policijom u nadi da će poduzeti sve da se spriječi širenje pedofilskih sadržaja.

U međuvremenu sporna stranica i dalje egzistira, a na netu su se pojavilo desetak stranica istog imena i sadržaja javno pružajući podršku ovakvom devijantnom korištenju društvenih mreža.