Pretraga

Profesor iz Bjelovara osuđen zbog pedofilije: Sud mu je odredio sedam godina zatvora

A- A+

Umirovljeni profesor klarineta jedne glazbene škole u Bjelovaru nepravomoćno je osuđen na sedam godina zatvora zbog pedofilije. Sud ga sumnjiči da je spolno zlostavljao i iskorištavao, odnosno spolno zlouporabio dijete mlađe od 15 godina. Još je prije godinu dana završio u pritvoru jer se sumnjalo da je seksualno zlostavljao svoje učenice.

zlostavljanje

Foto: Pixabay

Na sedam godina zatvora nepravomoćno je osuđen umirovljeni profesor iz Bjelovara i to zbog pedofilije. Kako je objavio portal Klikni.hr, sud im je potvrdio kako ga je sud proglasio krivim zbog kaznenog djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, odnosno spolnoj zlouporabi djeteta mlađeg od 15 godina.

– Napominjemo da je izrečena presuda nepravomoćna i da na istu stranke imaju pravo žalbe o kojoj odlučuje Visoki kazneni sud Republike Hrvatske, poručili su sa Županijskog suda u Bjelovaru.

Izdvojeni članak
zastupnik i bivši vjeroučitelj marin miletić u saboru

Zastupnik u Saboru izjavio da ‘najviše pedofila ima među trenerima i učiteljima’: Reagiralo Ministarstvo

Kako piše Klikni.hr, profesor je u srpnju 2022. godine završio u pritvoru zbog sumnje da je seksualno zlostavljao svoje učenice. No, ovo nije prvi put da je profesor bio na sudu zbog pedofilije.

Još je 2010., kako je za portal Klikni.hr potvrdila njegova tadašnja žrtva, bio osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od šest mjeseci zbog zlostavljanja učenica te je vraćen na posao u školu.

Copy link
Powered by Social Snap