Pretraga

Razotkriveni detalji stravičnog ubojstva u studentskom domu u Sarajevu

A- A+

Sarajevska policija rasvijetlila je detalje ubojstva u tamošnjem studentskom domu, koje je u četvrtak prijepodne zaprepastilo studente i radnike tog doma. Naime, kako je utvrđeno očevidom, ekonom Studentskog centra Sead Tahirović u predvorju doma nožem je izbo radnog kolegu i predsjednika Sindikata Almira Škrijelja, rukovoditelja smještaja u domu. Sindikalac je preminuo na licu mjesta, a policija je noćas uhitila Tahirovića.

screenshot: Radio Sarajevo/YouTube

Zbog jučerašnjeg ubojstva u studentskom domu u Sarajevu uhićena je jedna osoba, objavila je tamošnja policija.

Nožem je izbo kolegu

Izdvojeni članak

Ubojstvo u studentskom domu u susjednoj BiH: Istraga u tijeku, stanari šokirani

– Utvrđeno da je S.T iz Sarajeva, oštrim predmetom nanio povrede osobi A.Š., rođenom 1976. godine u mjestu Rožaje, s prebivalištem u Sarajevu. Liječnici Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo konstatirali su da smrt istog. Uviđaj na licu mjesta su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, objavila je policija.

Oslobođenje piše da je ekonom Studentskog centra Sead Tahirović (40) u predvorju doma, kraj lifta, nožem izbo radnog kolegu i predsjednika Sindikata Almira Škrijelja (44), rukovoditelja smještaja u domu. Kolege su se navodno sukobljavali i ranije.

Uhitili osumljičenika

Tužitelj je naložio da se napravi obdukcija tijela ubijenog, a policija je sinoć uhitila osumnjičenog.

– Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, u 00,10 sati, policijski službenici lišili su slobode S.T., rođen 1980.godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 166. Kaznenog zakona (ubojstvo), priopćili su iz policije.

Osumnjičenog bi danas trebali ispitati u Kantonalnom tužilaštvu.