Pretraga

Reklame s porukom: Što Vigilare zna o sekularnosti, a Boras o autonomiji?

A- A+

Na Filozofskom fakultetu se iduća dva dana, u ponedjeljak 15. i utorak 16. siječnja, održava tribina ‘Obrazovanje i reprodukcija nejednakosti’ u organizaciji Inicijative za feministički Filozofski. Kako bi proširili glas o ovoj dvodnevnoj tribini, po gradu su se pojavili plakati, ali i baloni s duhovitim porukama na prigodnim mjestima, a jedno od njih je i pročelje zgrade zaklade Vigilare.

Foto: facebook.com/feministicki.filozofski

Inicijativa za feministički Filozofski je prošle godine počela s aktivnim radom i organizirala tribinu ‘Oktobarska revolucija iz rodne perspektive‘, a ove godine počinju puno ranije. Već sutra, 15. siječnja u 19 sati, prvi je dan dvodnevne tribine ‘Obrazovanje i reprodukcija nejednakosti’ koja će se održati na Filozofskom fakultetu u Zagrebu u Dvorani 1.

Kao promocija nadolazeće tribine, po gradu su osvanuli ružičasti i zeleni plakati, ali i baloni s britkim porukama. Jedna takva reklama je osvanula ispred ulaza u zgradu u kojoj je sjedište zaklade Vigilare, a ono što baloni poručuju da se zapitamo jest ‘Što znam o… sekularnosti?’

Osim zaklade Vigilare, baloni su se našli i ispred Sveučilišta u Zagrebu s posebnom porukom za rektora Borasa, te ispred Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Autonomija, rodna ravnopravnost, sekularnost, kao i STEM, prava manjina i umjetnost, će  sve biti teme kojih će se dotaknuti u dva dana tribine na FFZG-u.