Pretraga

Riječki studenti pokrenuli biznis noćne dostave

A- A+

Dvojica studenata Ekonomskog fakulteta u Rijeci pokrenuli su vlastiti posao prije diplomiranja. Tomislav Lukić i Luka Vukša noćne dostave, mogućnosti koja je i njima samima uvijek nedostajala.

www.poslovni.hr

Tomislav Lukić i Luka Vukša početkom svoje zadnje godine na Ekonomskom fakultetu u Rijeci odlučili su pokrenuti vlastiti biznis. Oni, naime, dostavljaju pića i grickalice tijekom noći, a do ideje su došli sjetivši se kako je i njima usred zabave znalo ponestati pića, piše Poslovni.

Izdvojeni članak

Uspješni i ambiciozni: Mladi Hrvati otkrili kako su u Njemačkoj s lakoćom pronašli posao po mjeri

Noćna dostava pića i grickalica

Početkom akademske godine bacili su se u razmišljanje što će i kako nakon studija, a ideja im je ubrzo pala na pamet. – Kroz priču o nekim davnim izlascima palo nam je na pamet kako bi nam uvijek nestalo pića usred zabave. Budući da je situacija s radnim mjestima takva kakva jest, odlučili smo uzeti stvar u svoje ruke i ušli u poduzetničke vode. Malo smo istražili uvjete, vidjeli da je moguće i po uzoru na druge europske, ali i hrvatske gradove otvorili noćnu dostavu u Rijeci, kažu studenti opisujući kako je nastala Party dostava j.d.o.o.

Posao funkcionira jednostavno – svake večeri od 22 do pet sati ujutro primaju pozive i dostavljalju napitke i grickalice na željenu adresu. Dostava je besplatna, a minimalni iznos narudžbe jest 69 kuna.

Za pokretanje im je trebalo mjesec dana

Za pokretanje vlastitog posla trebalo im je nešto više od mjesec dana, uz određene poteškoće koje su ubrzo uspjeli svladati. Budući da su svjesni da je marketing najvažniji aspekt ovakvog posla, redovito dijele letke i lijepe plakate, a održavaju i vlastitu službenu Facebook stranicu. Na početku su ciljali na studentsku populaciju i mlade, no ubrzo su otkrili kako nema pravila kad se radi o ljubiteljima zabave uz alkoholna pića, stoga narudžbe stižu sa svih strana.

Izdvojeni članak

Pitanja koja morate postaviti prije nego prihvatite posao

– Nakon što smo pronašli dobavljače, sklopili ugovore s njima, te nabavili dostavno vozilo i svu potrebnu opremu za rad, otvorenje smo imali 28. veljače 2014. Odmah prvu večer su pale prve narudžbe, otkrili su.

‘Nemojte da vas koči strah’

Zasad su u tvrtci zaposleni samo njih dvojica, no ukoliko se ukaže potreba, zaposlit će još nekoga tko će im pomoći. Tvrde kako se ne treba ustručavati upustiti u vlastiti posao. – Osim potencijalne zarade jako je veliko iskustvo i znanje koje ćete ostvariti u procesu, nemojte da vas koči strah. Ako mislite da imate dobru ideju, uz dovoljno truda sve je ostvarivo, poručili su mladima.