Pretraga

Rošada u javnom prijevozu: Za vikend veliki dio Zagreba ostaje bez tramvaja

A- A+

Već dulje vrijeme sanira se Most mladosti, zbog čega se povremeno Novim Zagrebom obustavlja tramvajski promet. I ovog vikenda taj dio grada ostaje bez tramvaja, a kao supstitucija uvodi se autobusna linija.

zet_tramvaj

Barbare Kacharava, Unsplash

Kako je priopćeno iz ZET-a, zbog radova na sanaciji Mosta mladosti, tramvajski promet Novim Zagrebom  obustavlja se u subotu i nedjelju, 10. i 11. travnja.

– Kao supstitucija uvodi se izvanredna autobusna linija 607 koja će prometovati na dionici Savski most – Avenija Dubrovnik – Držićeva – Ulica grada Vukovara. Autobus će se polukružno okretati na raskrižju Avenije Marina Držića i Ulice grada Vukovara, a početno-krajnje stajalište nalazi se na ugibalištu neposredno uz raskrižje. Linija 607 u oba smjera ne koristi stajalište Most mladosti, a u smjeru gradskog središta stajalište Borovje, piše u obavijesti ZET-a.

Napominju kako će za vrijeme izvođenja radova, tramvajske linije 6, 7 i 14 prometovati izmijenjenim trasama:

  • linija 6: Črnomerec – Trg bana Josipa Jelačića – Glavni kolodvor – Autobusni kolodvor – Žitnjak
  • linija 7: Dubec – Autobusni kolodvor – Ulica grada Vukovara – Savski most
  • linija 14: Mihaljevac – Trg bana Josipa Jelačića – Frankopanska – Savska cesta – Savski most

Autobusna supstitucija noćne tramvajske linije 31, zbog radova na Ilici prometuje trasom Črnomerec – Zagrebačka – Prilaz baruna Filipovića – Reljkovićeva – Ilica – i dalje uobičajenom trasom do odredišta. Ova linija neće koristiti tramvajska stajališta Studentski dom Stjepan RadićArena ZagrebMost mladosti i Borovje istok.