Pretraga

Saborski zastupnik kaže da osniva sindikat za učitelje koji se ne žele cijepiti: Evo što znamo o tome

A- A+

Saborski zastupnik Marin Miletić, bivši riječki vjeroučitelj, najavio je osnivanje novog sindikata koji će posebno brinuti za prava onih učitelja koji se ne žele cijepiti i iskazuju otpor protiv epidemioloških mjera.

Cjepivo Comirnaty (Pfizer) | Foto: Ramona Ščuric/srednja.hr

– Ajmo ljudi. Studenti. Radnici. Učitelji. Branitelji. Braćo navijači. Torca, Kohorta, Demoni, Armada, Boysi. Čuvari naših gradova. Vrijeme je. Da sačuvamo slobodu. Za mirni otpor onima koji ruše temeljne slobode čovjeka i donose zakone protivne zdravom razumu.

Ako vam se čini da se radi o motivacijskom govoru iz ratnih vremena, griješite. Citirani tekst dio je objave Marina Miletića, MOST-ovog saborskog zastupnika i bivšeg vjeroučitelja. Njegova je to osebujna reakcija na nove mjere prema kojima zaposlenici javnih i državnih službi od idućeg ponedjeljka na posao ne mogu bez – covid potvrda.

‘Sindikat koji će ih braniti’

Štoviše, oporbenog su zastupnika nove mjere toliko zasmetale da je odlučio, zajedno s grupom istomišljenika, osnovati novi učiteljski sindikat. Sve je prosvjetare tom prilikom pozvao da se učlane u novu sindikalnu organizaciju.

– Pozivam sve učitelje da se učlane u sindikat koji će ih braniti. Koji će stati iza svakoga od vas dragi učitelji. Puno vas je. Pokažite otpor. Bez covid potvrda se može ići kockati, kupovati po centrima, djeca normalno u školu, a vas ucjenjuju. Podignite glave. Niste stvoreni da klečite pred Stožerom i HDZ-om. Studenti, zašto šutite? Maknite se od HDZ-ovih organizacija. Organizirajte se. Pružite i vi mirni otpor. Za ime Boga dragoga pitanje je slobode. Pitanje je u kakvom društvu će živjeti vaša djeca sutra, dramatično piše Miletić.

Potom je sve prosvjetare, odnosno one koji su protiv ‘nametanja cijepljenja, testiranja i štetnih i beskorisnih kovid potvrda’ da se jave u stanovitu grupu na društvenim mrežama, koja okuplja nešto više od sedam tisuća članova.

– Umreženi smo po školama, osnovali smo novi sindikat koji će se boriti za naša prava te podižemo kolektivnu tužbu, najavio je bivši vjeroučitelj.

Najavljuju se i prosvjedi

Miletić na ovome, doduše, nije stao. Prema njemu vladajući iz HDZ-a vode društvo prema obveznom cijepljenju, a ne zanima ih što, kako piše, i cijepljeni prenose zarazu te isto tako štete svim rizičnim skupinama. Kako to i inače biva, Miletić daje i svojevrsnu packu meddijima. Tako kaže da ima ‘pouzdani izvor’ da su vladajući stisli urednike medija da ‘stišću na najjače u agendu cijepljenja’, što god to značilo.

Bivši vjeroučitelj smatra da su vladajući to učinili jer ih ne zanimaju preboljeli kojih je, kako kaže, 60 posto. Budući da nigdje nije naveo nijedan relevantan izvor, nije poznato otkud je izvukao takvu statistiku. Na kraju svoje objave ljude poziva i da se pridruže njegovoj grupi na Telegramu, sigurnoj aplikaciji za dopisivanje, gdje će dobiti ‘sve informacije o budućim akcijama’. Potom im je poručio da se ne boje ‘onih koji špijaju’ jer je ‘narod jači’. Njegovu je objavu lajkalo preko trinaest tisuća ljudi, a u komentarima uglavnom nailazimo na poruke podrške Miletiću i njegovim idejama.

Paralelno s Miletićevim porukama o novom sindikatu koji će posebno brinuti za prava necijepljenih i onih koji se protive epidemiološkim mjerama, kako piše Jutarnji list, na društvenim se mrežama već šuška o prosvjedima koji bi se mogli održati idući ponedjeljak, kada na snagu stupi mjera o obveznim covid potvrdama. Očekuje se, kako piše i Jutarnji, podrška roditelja za te prosvjede. Miletić je novinarki pak rekao da s time nije upoznat.

https://www.facebook.com/MileticMarin/posts/442022727282594