Pretraga

Šesnaestogodišnjakinja u istom tjednu dobiva svjedodžbu i fakultetsku diplomu

A- A+

Većina mladih nakon primljene srednjoškolske svjedodžbe kreće u lov na onu fakultetsku. Grace Bush ipak nije jedna od njih – ona će ovih dana dobiti i srednjoškolsku i fakultetsku diplomu.

Mnogi maturanti ponosni su kada prime svoju svjedodžbu u ruke, kao nagradu za četverogodišnji trud. Jedna od njih ovaj tjedan bit će i Grace Bush, no osim maturalne, ona će u isto vrijeme primiti i fakultetsku diplomu.

Izdvojeni članak

Što vas čeka nakon diplomiranja

Već od 13. godine slušala kolegije na fakultetu

Šesnaestogodišnjakinja je dio svojeg visokog obrazovanja već odradila, piše Mail Online.

Bila je učenica srednje škole na Floridi gdje svi polaznici imaju priliku slušati neke od kolegije s fakulteta kako bi sakupljali bodove i osigurali viši prosjek. Ona je s time počela prilično rano.

S 13 sam počela ići na neka predavanja na Broward Collegeu, a nastavila sam ih slušati i preko ljeta pa sam mogla završiti u kraćem roku, ispričala je mlada diplomka.

Izdvojeni članak

Želja svakog studenta kad diplomira

Naučila čitati s dvije godine

Grace je jedna od devetoro djece, a nije jedina u svojoj obitelji koja je na brži način stigla do diplome. To je uspjelo i dvojici njezine braće, no Grace, kako kaže njezina majka, posebno brzo usvaja gradivo.

– Grace je cijeli život ubrzana. Počela je čitati s dvije godine i uvijek je u svemu bila jednako dobra kao njezine tri godine starije sestre, otkrila je.

Napredna djevojka nakon školovanja planira postati odvjetnica, a zatim i američka ministrica pravosuđa.