Pretraga

Namjerno vječni student: Ima 72 godine i 29 diploma

A- A+


Izdvojeni članak

Studentica otkriva kako je studirati i raditi dva posla

Netko skuplja poštanske marke, netko salvete, međutim postoje i oni koji imaju nešto drugačiji hobi. Michael Nicholson skuplja fakultetske diplome. On ima 72 godine i 29 diploma s raznih američkih sveučilišta. Ovaj specifičan primjer pokazuje da nikad nije teško slijediti svoje snove, ako to zaista želite. Nicholson tako ima plan početi raditi u nekoj od brojnih struka tek negdje iza osamdesete godine, ako će i dalje biti ovako zdrav i motiviran.

Iako su mnogi presretni i slave kad dobiju svoju prvu diplomu, jedan Amerikanac ima drugačiji cilj u životu. Michael Nicholson iz američkog Michigana zaista voli fakultet i studiranje. Ovaj Amerikanac ima 72 godine i čak 29 diploma s raznih fakulteta.

Izdvojeni članak

Devet kolegija koje bi izabrao svaki student

Najveća motivacija bili mu roditelji

Nakon što je završio prvi fakultet, shvatio je da mu je educiranje zabavna aktivnost, pa se nikad nije potpuno posvetio jednoj karijeri već je uvijek radio nešto usputno, kako bi financirao svoj fakultet.
Nakon što je 1963. godine dobio svoju prvu diplomu i to iz teologije, Michael Nicholson shvatio je koji je njegov životni cilj. Educirati se u raznim područjima i pohađati fakultete te skupljati razne diplome bio je prilično ambicozan plan ovog Amerikanca.

No tijekom godina je dokazao da se to može napraviti, a danas sa svojih 29 diploma često puta je izvor motivacije svakom studentu koji ne može položiti neki ispit.

– Išao sam u školu i radio razne poslove kako bih mogao završiti educiranje. Potom sam otišao mirovinu i nastavio školovanje presretan što mi to može biti novi izvor zabave i znanja, kazao je ovaj vječni student za Daily News.Ono što ga tjera da iznova upisuje neki novi fakultet su odlasci na predavanje i susretanje s učiteljima i studentima.
– Zbog svega ovoga život mi je veoma zanimljiv. Inače bi bilo dosadno i glupo biti u mirovini, objasnio je Michael.

Izdvojeni članak

Postao student sa samo sedam godina

Slaba točka mu je rad na računalu

Ovaj Amerikanac je želju za stalnim educiranjem naslijedio od svojih roditelja.
– Moji roditelji nisu mogli ići na fakultet. Zbog toga sam ja motiviran da odem sa svojim obrazovanjem najdalje što mogu. Moja majka je bila radnica u tvornici, jedna od mnogo njih. No dala je sve od sebe još u mojoj mladosti, kako bi mi priuštila pravo na obrazovanje, prisjetio se svoje mladosti.

Nicholson je uglavnom imao diplome iz raznih područja, uglavnom iz područja društvenih znanosti, ali i ekonomije i zdravlja. Trenutno studira kriminalno pravo, a diploma iz tog područja bi trebala biti jubilarna trideseta.
Iako mu studiranje ide za rukom, ono što koči ovog studenta je rad na računalu. Ne snalazi se previše s internetom i ostalim modernim tehnologijama, pa mu uglavnom u pisanju zadaća pomaže supruga.

Ni ona nije loša konkurencija, jer je vidjevši njegov primjer tijekom života također odlučila pozabaviti se studiranjem. Gospođa Nicholson tako ima sedam akademskih diploma u svojoj radnoj sobi.

Sa 80 godina će početi raditi u jednoj od brojnih struka

Iako ima mnogo stečenog znanja i diploma, ovaj motivirani student nema namjeru odustati.

– Želim imati 33 ili 34 diplome. Kad dosegnem taj broj osjećat ću se kao da sam tek završio svoju osnovnu edukaciju, objašnjava Michael.
Dodaje kako bi sa 80 godina, kad skupi sve te diplome mogao početi raditi u nekoj od brojnih struka za koju je kvalificiran.

O ovom neobičnom studentu profesor s jednog od brojnih fakulteta na kojima je bio, imao je samo riječi hvale.
– On je istinski motivirana osoba. Jedinstven je da to zvuči gotovo bizarno, ispričao je medijima jedan od stotina Michaelovih profesora.

Upravo ovaj 72- godišnji student sa svojom pričom može biti poticaj i motivacija mnogima kojima je teško studirati.

Poručio je svima da nikad ne odustaju od svojih želja prebrzo, jer ih uvijek mogu ispuniti ako se dovoljno potrude.