Pretraga

Silovana Snjeguljica može koštati posla

A- A+

Nije svaka prvotravanjska šala bezazlena. Na svojoj koži to je naučila Chelsea Diana, urednica studentskih novina “The Daily Free Press” na Sveučilištu Boston. 

Naime u ponedjeljak, kad su svi mediji bar u jednom trenutku sa svojim lažnim prvotravanjskim šalama prevarili čitatelje, te studentske novine su na naslovnici objavili fotografiju Snjeguljice, a aludiralo se da su je silovali patuljci i to nakon što su joj dali drogu za silovanje. Zbog toga je urednica dobila otkaz.

Novine su taj dan izašle pod nazivom “The Disney Free Press”, a na naslovnici je stajalo kako su patuljci uhapšeni jer su drogirali i silovali najljepšu i najbolju od svih, prenosi mojfaks.com.

Diskriminirajuća šala vjerojatno i ne bi dignula toliku prašinu da se na bostonskom Sveučilištu u zadnjih par mjeseci nije bilo već više oblika seksualnog nasilja. Tako je u prosincu uhićen student igrač hokeja zbog silovanja jedne studentice,  a potom je u veljači ponovno uhićen još jedan kolega student i igrač hokeja zbog istog kaznenog djela. Osim toga prije par dana na tom fakultetu vodila se i kampanja protiv seksualnog nasilja, pa su svi ti događaji i uzrokovali javnu osudu ove prvotravanjske šale.

Nakon što je zamoljena da preda ostavku, urednica Chelsea Diana to je i učinila uz ispriku, jer ona ni sama nije smišljala tu ideju – no ona je kao urednica dala zeleno svjetlo, te tako i snosi najveću odgovornost.

Predsjednik studentskog vijeća na tom Sveučilištu, Howard Male, komentirao je kako se svi moraju ponašati prema studentima s poštovanjem, te da se ovakvom pričom samo ponavljaju stereotipi protiv kojih se mnogi bore. Jer osim drogirane Snjeguljice, u članku je navedeno kako je sama ljepotica iz bajke bila uhapšena zbog prostitucije.