Pretraga

‘Sindrom nevidljivog muškarca’: Znanstvenici otkrili kad muškarci gube seksipil

A- A+

Iako mlađe žene često preferiraju zrelije muškarce, znanstvenici su otkrili kako u 39. godini jači spol gubi seksipil te postaje nevidljiv. Ovu pojavu nazvali su ‘sidromom nevidljivog muškarca’ uz obrazloženje da gube svoju privlačnost zbog sijede kose i podbratka.

www.sodahead.com

Svaki muškarac krajem 30-ih godina zapadne u krizu jer osjeti kako prestaje njihova ‘moć’, to jest lagano gube privlačnost. Znanstvenici su novim istraživanjem koji je naručila klinika Crown Manchester otkrili kako muškarci gube svoj seksipil u 39. godini života kada prestaju biti seks simboli i pretvaraju se u očinske figure, piše Express.com.uk.

Pred kraj 30-ih muškarci postaju nevidljivi

Navedenu pojavu stručnjaci su nazvali ‘sindromom nevidljivog muškarca‘ koji se javlja pred ulazak u 40. godinu kada jači spol kreće sijediti te dobiva podbradak.

Izdvojeni članak

Evo zašto su najprivlačniji muškarci u bijelim majicama

Istraživanje je obuhvatilo tisuću ispitanika, od čega ih je čak 52 posto izjavilo da s 40 godina jači spol prestaje biti privlačan, no nisu svi navedeni čimbenici vezani uz starenje. Čak 62 posto ispitanica tvrdi da su muškarci pred kraj tridesetih pod utjecajem godina te da se uopće ne isplati prilaziti im.

Sindrom ne zaobilazi ni svjetske zvijezde

Prvi fizički znak po kojem muškarci prepoznaju da ih je zahvatio sindrom nevidljivosti jest taj da ih žene više ne mjerkaju i ne pogledaju u noćnim klubovima, ili već navedene sijede vlasi te dobivanje svima omraženog podbratka. Čak je 37 ispitanika reklo kako uz podbradak, prorijeđenu kosu i loše zube muškari prestaju biti atraktivni.

Ako ste mislili da se s ovim suočavaju samo ‘obični smrtnici’, varate se. Sa starošću se bore i velike zvijezde poput Davida Beckhama, Leonarda DiCapria ili Bradleya Coopera. Beckham se nedavno u javnosti pojavio s nekoliko sijedih vlasi, koje su već dan nakon nestale s lica zemlje, odnosno njegove glave. I velika nogometna zvijezda te svjetski seks simbol nastoji sakriti tragove starosti.